Openhartige Frank Boeckx: "Ik gaf over om snel af te vallen"

Openhartige Frank Boeckx:
Woensdag 20 maart 2019 - 13:30   I   door Redactie

Frank Boeckx (32) is dezer dagen aan de slag bij RSC Anderlecht, maar zijn carrière verliep de voorbije jaren lang niet altijd even gemakkelijk. Bij 'Van Gils en Gasten' onthulde een openhartige Boeckx dat hij in het verleden zelfs kampte met de eetstoornis boulimia nervosa.

Boeckx vecht al járen tegen overtallige kilo's. "Sinds ik profvoetballer werd, had ik daar problemen mee en bovendien werd ik er voortdurend op gewezen. Mensen zeiden me dat ik dit of dat was en dat ik dit of dat moest doen. Dat creëert druk", steekt de keeper van wal.

"Dan ga je domme dingen doen"

"In je strijd om eerste doelman te worden wil je niemand een reden geven om te zeggen dat je te dik bent. Dus ga je domme dingen doen. Ik begon over te geven om snel af te vallen. Als sportman met boulimia nervosa ben je heel slecht bezig. Gelukkig kende ik Jef Brouwers (sportpsycholoog) al van een vorige club. Ik heb hem gebeld en gevraagd of we eens konden praten."

"Je eigen lichaam kapotmaken kan niet de bedoeling zijn als voetballer", benadrukt Boeckx. "Je weet dat, maar toch doe je het omdat er druk is en een boetesysteem. Dat zijn niet de juiste triggers om een voetballer te motiveren."

"Nu maak ik me daar niet meer druk om"

Ondertussen gaat het veel beter met Boeckx. "Je moet durven toe te geven aan jezelf dat je niet in staat bent om alle omstandigheden zelf te managen", zegt hij. "Dat is normaal. Voetballers zijn altijd alleen maar bezig geweest met voetbal. Wie doorbreekt is meestal in de jeugd bij de betere geweest en plots ben je niet meer de beste. Dan begin je te twijfelen. Niet iedereen is in staat dat een plaats te geven."

"Bovendien leeft er een enorm taboe in de sport, want je weet dat je in een concurrentiestrijd verwikkeld bent met iemand anders. Je vreest altijd dat zwakke punten uitgespeeld zullen worden. Ik ben ondertussen te oud om me er nog druk in te maken omdat ik druk en randzaken nu wel kan managen."

Poll: Verdient Frank Boeckx meer respect?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  sport  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024