Mechelen-smaakmaker kan naar Belgische top: "Hij is zoals Eidur Gudjohnsen"

Mechelen-smaakmaker kan naar Belgische top:
Donderdag 21 maart 2019 - 14:01   I   door Redactie

KV Mechelen kroonde zich tijdens het voorbije weekend tot kampioen van de Proximus League. Achter de schermen maken ze bij de club al werk van de kern voor volgend seizoen. Of iedere smaakmaker ook dan nog Achter de Kazerne te bewonderen zal zijn, is nog maar de vraag.

Gustav Engvall is één van de jongens die de voorbije weken en maanden geregeld indruk maakte in 1B. Fred Vanderbiest, assistent-trainer bij Mechelen, vergelijkt de Zweed zelfs met Eidur Gudjohnsen.

"Hij was in het begin ietsje te zwaar, moest zich wat aanpassen, om iets fitter te geraken, maar toen hij in die wedstrijd tegen Westerlo zijn kans kreeg, greep hij ze meteen en is hij nooit meer uit de ploeg verdwenen. Is een beetje een type zoals Eidur Gudjohnsen", zegt Vanderbiest in Sport/Voetbalmagazine.

"Hoogstens nog een seizoen bij Mechelen"

"Hij is technisch heel sterk, slim, goeie infiltratie en scoorde toch ook acht keer. Hij oogt niet zo snel, ook door zijn manier van lopen, maar is het wel, met en zonder bal. Hij is geen spurtbom, maar eens onder stoom haal je hem niet meer terug. Hij weet wanneer hij diep moet gaan en wanneer hij tussen de linies moet spelen. Ik verwacht dat we hem nog hoogstens een seizoen zullen kunnen houden", besluit Vanderbiest.

Zoals het er nu naar uitziet, heeft het er alle schijn van dat Engvall snel een stap hogerop zal zetten. Hij kan snel naar een grote Belgische club verhuizen, want daar heeft de Zweed alleszins de kwaliteiten voor. Wie slaat toe?

Poll: Kan Engvall het maken bij een Belgische topclub?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Standard

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024