Anderlecht verneemt uitstekend nieuws bij Man City: ‘Phil Foden is zo iemand’

Anderlecht verneemt uitstekend nieuws bij Man City: ‘Phil Foden is zo iemand’
Woensdag 19 juni 2019 - 19:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht is een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf volgend seizoen zullen Vincent Kompany en Simon Davies het sportieve beleid in handen hebben. Hun doel? Al het goede dat ze bij Manchester City geleerd hebben overbrengen op paars-wit.

Voorzitter Marc Coucke en technisch directeur Michael Verschueren willen inzetten op de eigen jeugd. In dat opzicht hebben ze een goede zaak gedaan door Kompany en Davies naar Brussel te halen.

"Op de Etihad Campus, het jeugdcomplex van The Citizens, voeren ze een beleid dat de jongeren leert om bescheiden te blijven. De mentaliteitswijziging krijgt zelfs bijval bij de hoofdverantwoordelijke van rivaliserende academies", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Foden en Diaz

Die aanpak wil Davies nu ook hanteren bij Anderlecht, waar veel grote talenten rondlopen. "Davies gelooft in een aanpak waar gefocust wordt op het persoonlijke ontwikkelingstraject van elke puber. Als trainer van de Elite Development Squad speelde hij een niet onbelangrijke rol in de ontwikkeling van supertalenten als Phil Foden en Brahim Díaz, die in januari voor 17 miljoen euro aan Real Madrid werd verkocht."

Daar waar in het verleden sommige talenten op jonge leeftijd al gingen zweven, veel geld wilden verdienen en niet zo hard meer werkten eens ze een vet contract hadden gekregen, zal het nu anders moeten. Davies wil het voorbeeld van Man City volgen en ervoor zorgen dat zelfs de grootste talenten hard blijven werken. Dat belooft.

Poll: Denk jij dat er veel talenten zullen doorbreken onder Kompany en Davies?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024