Anderlecht geeft 3-1-voorsprong nog weg tegen AA Gent

Anderlecht geeft 3-1-voorsprong nog weg tegen AA Gent
Donderdag 31 oktober 2019 - 22:25   I   door Redactie

RSC Anderlecht en AA Gent hebben donderdagavond voor spektakel gezorgd. Anderlecht leek op weg naar een fraaie zege, maar gaf in de slotfase alsnog een 3-1-voorsprong uit handen. Uiteindelijk werd het 3-3.

In een uiterst boeiende eerste helft ging het meteen goed op en neer. Rond het kwartier opende Verschaeren de score. Cobbaut bracht de bal laag voor en aan de tweede paal kon Verschaeren makkelijk binnenduwen. Lang kon Anderlecht niet van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later stuurde Odjidja zijn maatje Depoitre in het straatje en die maakte er 1-1 van.

Roofe scoort er twee

De tweede helft stelde aanvankelijk teleur, al nam Anderlecht gaandeweg wel over. In de slotfase deed Gent zichzelf de das om. Dejaegere beging een strafschopfout op Sambi-Lokonga en de bal ging op de stip. Roofe nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 2-1 binnen.

Amper twee minuten later trapte diezelfde Roofe opnieuw raak. De Anderlecht-spits kapte naar zijn linker en schilderde het leer fraai in de verste hoek tegen de netten. Gent hing in de touwen, maar beet wel nog van zich af. Dankzij de arm van Cobbaut en de VAR kregen De Buffalo's een strafschop. Yaremchuk zette die om en zo bleef Gent in leven.

Plastun schenkt Gent punt

In de slotseconden van de match bezorgde Plastun Anderlecht zelfs nog een ijskoude douche. Aan de tweede paal kopte hij op voorzet van Dompé de 3-3 binnen. Even werd er nog gedacht aan buitenspel, maar daar was geen sprake van. En zo blijft Anderlecht verweesd achter.

Poll: Denk jij dat Anderlecht play-off 1 gaat halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  voetbal  I  sport

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024