Rode Duivels zetten scheve situatie recht en vermorzelen Cyprus

Dinsdag 19 november 2019 - 22:35   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben dinsdagavond ook hun allerlaatste wedstrijd in deze EK-kwalificatiecampagne winnend afgesloten. Onze nationale ploeg wiste een vroege voorsprong uit en won uiteindelijk met 6-1.

Martinez gooide zijn ploeg door elkaar en gunde onder meer Mignolet, Cobbaut, Vanaken en Benteke een basisplaats. Samen met sterspelers Eden Hazard en De Bruyne zagen zij hoe Ioannou op het kwartier door de Belgische defensie mocht wandelen en vervolgens ook kon scoren. Wat ging dat makkelijk. Te makkelijk.

De reactie van de Rode Duivels liet niet lang op zich wachten. Een dikke minuut later hing Benteke de bordjes alweer in evenwicht. In aanloop naar het doelpunt leek de spits hands te maken, maar dat zag de scheids niet. 1-1 dus.

Cyprus flatert erop los

Vlak voor rust ging het plots snel. Cyprus-goalie Michael ging gruwelijk in de fout bij een mislukte volley van De Bruyne en zo stond het 2-1. Via opnieuw De Bruyne en Carrasco stond het halverwege zelfs al 4-1. In de tweede helft maakte Christoforou nog een pijnlijke own goal en legde Benteke de eindstand nog vast op 6-1.

De Rode Duivels pakken zo 30 op 30. Straf. En nu kan de voorbereiding op het EK van volgende zomer beginnen.

Poll: Vond jij het een goede match van de Rode Duivels?