Mignolet schrikt zich rot bij Club Brugge: "Ik ben heel verwonderd"

Mignolet schrikt zich rot bij Club Brugge:
Woensdag 11 december 2019 - 17:30   I   door Redactie

Simon Mignolet vertrok afgelopen zomer bij Liverpool en zette zijn krabbel bij Club Brugge. Een beslissing waar de Rode Duivel nog geen seconde spijt van heeft gehad.

In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft Mignolet ook eerlijk toe dat hij in positieve zin geschrokken is van het niveau in de Belgische competitie. "Ik ben heel verwonderd over het niveau van de Jupiler Pro League”, zegt de doelman. “Er is veel talent - vooral qua snelheid, kracht en techniek."

"Het grote verschil met bijvoorbeeld de Premier League is dat in België vooral jonge spelers spelen. Ze missen ervaring, positionering en tactisch inzicht, waardoor ze nog niet op het niveau van de Premier League staan. Maar intrinsiek ligt het niveau heel erg hoog in België", is Mignolet verder vol lof.

"We onderschatten onze eigen competitie"

"Dat zie je ook in de resultaten. Niet alleen die van ons, maar ook die van Gent tegen Wolfsburg en Standard tegen Frankfurt. Het is misschien typisch Belgisch dat we onze eigen competitie wat onderschatten, maar het niveau van onze play-off 1-ploegen moet zeker niet onderdoen voor de competities in de buurlanden.”

Poll: Vind jij het niveau in de Belgische competitie goed?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024