Ex-ref Gumienny duidelijk over 'spookgoal' Vanaken: "Geen discussie mogelijk"

Ex-ref Gumienny duidelijk over 'spookgoal' Vanaken:
Maandag 03 februari 2020 - 20:00   I   door Redactie

Er is al heel wat gezegd en geschreven over het 'spookdoelpunt' dat Hans Vanaken zondag maakte tijdens Club Brugge-Antwerp. Ex-ref Serge Gumienny heeft een hele duidelijke mening over de situatie.

"Was de bal over de doellijn of niet? Wel, niemand die het ooit zal weten", steekt Gumienny van wal in Het Belang van Limburg. Gumienny merkt vervolgens fijntjes dat er geen discussie mogelijk is als er doellijntechnologie aanwezig zou zijn op de Belgische velden. "Hadden we doellijntechnologie in België, dan hoefde er geen discussie te zijn, maar die hebben we niet en zal er naar mijn aanvoelen ook niet snel komen."

"Dus moest de arbitrage een beslissing nemen. Op basis van hun aanvoelen en de tv-beelden, die ook geen uitsluitsel geven. We moeten daarom respect tonen voor het toekennen van het doelpunt, want er is niemand die me beelden kan bezorgen dat er geen sprake was van een goal", voegt Gumienny er nog aan toe."

"Dat speelt niet mee"

"Of de arbitrage in zo een twijfelgeval sowieso het voordeel aan de aanval moet geven? Neen, dat speelt niet mee. De arbitrage moet beslissen op basis van wat ze ziet, voelt en waarneemt. Het eerste gevoel is vaak het juiste", besluit de gewezen arbiter.

Poll: Heb jij begrip voor de beslissing van de lijnrechter?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  voetbal

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024