Jupiler Pro League ligt mogelijk nog maanden stil: "Geen voetbal tot 1 september"

Jupiler Pro League ligt mogelijk nog maanden stil:
Woensdag 22 april 2020 - 14:10   I   door Redactie

Het is mogelijk nog maanden wachten vooraleer de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang trekt. Het is niet uitgesloten dat België het voorbeeld van Nederland volgt en het profvoetbal pas op 1 september laat hervatten.

“Ik snap de beslissing in Nederland”, reageert viroloog Steven Van Gucht bij Het Laatste Nieuws. “Massabijeenkomsten kunnen dienen als katalysator, dan kan je voorhebben dat je op korte tijd plots een heel grote verspreiding van het virus krijgt waardoor je snel weer de controle kan verliezen."

"Ik denk dat het terecht is daar heel hard mee op te passen en ik denk ook dat het normaal is dat België ook naar de buurlanden gaat kijken. We kunnen niet te veel afwijken in onze maatregelen, dat zou problemen geven. Het moet een klein beetje gecoördineerd gebeuren. Accenten en timing kunnen anders, maar de buurlanden kunnen zeker als voorbeeld dienen.”

Achter gesloten deuren?

De Belgische competitie vóór 1 september hervatten, met wedstrijden achter gesloten deuren, is en blijft wel een optie. "Dat moet bestudeerd worden, maar het is natuurlijk een pak minder risico. Dan gaat het niet om een massabijeenkomst, je hebt enkel de voetballers onder elkaar."

"We moeten wel opletten met supporters, die misschien zelf bijeenkomsten gaan organiseren om te supporteren voor hun club. Er zijn dus een aantal neveneffecten aan verbonden, het is een moeilijke oefening", besluit Van Gucht.

Poll: Wat moet volgens jou beslist worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024