Degradatie naar tweede amateur plots heel dichtbij voor Standard

Degradatie naar tweede amateur plots heel dichtbij voor Standard
Donderdag 30 april 2020 - 07:00   I   door Redactie

Het ziet er niet goed uit voor Standard. Peter Vandenbempt laat weten dat er bij de Rouches grote bezorgdheid is. Mogelijk haalt Standard ook voor het BAS zijn licentie niet en dan moeten ze naar tweede amateur degraderen.

Standard-voorzitter Bruno Venanzi is dringend op zoek naar extra investeerders. Het is een race tegen de klok. "Officieel is Standard vol vertrouwen in de goede afloop, maar intern is er toch grote ongerustheid. Luik houdt de adem in", zegt Peter Vandenbempt aan Sporza. 

"Overigens zijn ook de grote plannen van Venanzi voor de renovering en uitbreiding van Sclessin in gevaar. De financiering ervan – Venanzi sprak van 80 miljoen – verloopt moeizaam."

"De zoektocht naar kapitaal loopt niet enkel langs privépersonen en bedrijven, maar ook langs de regionale overheid via enkele publieke investeringsfondsen – met overheidsgeld dus – die ook in vastgoed kunnen investeren."

"Het is duidelijk : Standard zit in overlevingsmodus en is op zoek naar centen. In deze onzekere coronatijden is dat nóg moeilijker dan anders", weet Vandenbempt.

Poll: Moet Standard volgens jou degraderen?

TAGS  I  Standard  I  voetbal  I  v24

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022