Vincent Kompany verrast: “Hij zou zelfs renderen bij Club Brugge”

Vincent Kompany verrast: “Hij zou zelfs renderen bij Club Brugge”
Zaterdag 31 oktober 2020 - 10:00   I   door Redactie

Vincent Kompany neemt het zondag met zijn Anderlecht op tegen leider Royal Antwerp FC. Het wordt voor Kompany ook een weerzien met een speler die hij eerder dit seizoen nog doorstuurde bij RSCA: Pieter Gerkens.

Bij Antwerp groeide Gerkens heel snel uit tot een vaste waarde. De Limburger is nu al niet meer weg te denken uit het elftal van Ivan Leko. Het is ook Kompany opgevallen. “Bij Antwerp beschikken ze over enkele sleutelelementen die altijd bepalend zijn. Dan denk ik aan Mbokani en Refaelov, maar ook Gerkens en Haroun zijn belangrijke schakels. Misschien nog crucialer dan de anderen. Zij zorgen ervoor dat de getalenteerde jongens optimaal renderen. Ze lezen het spel goed, en lopen kilometers voor de ploeg”, aldus Kompany bij Het Nieuwsblad.

Verrassende uitspraken van Kompany, want het was hij die Gerkens eerder dit seizoen nog liet weten dat hij een andere ploeg mocht zoeken. “Gerkens kan bij eender welke ploeg in België renderen. Bij Antwerp, bij Club Brugge, bij Waasland-Beveren. Van de beste tot de slechtste ploeg”, aldus Kompany. “Pieter is een geweldig intelligente speler met veel energie en goeie looplijnen. Bovendien plaatst hij het belang van de ploeg voor zijn eigenbelang.”

"Ik ben niet verrast dat Gerkens het zo goed doet"

“Ik ben niet verrast dat hij het zo goed doet bij Antwerp en ik gun het hem ook. Helaas hadden wij bij Anderlecht op zijn positie net heel veel andere spelers: Trebel, Zulj, Verschaeren, Tau, maar ook El Hadj en Arnstad. In onze huidige financiële situatie kunnen wij geen spelers stockeren en hun carrière afremmen. Het was logisch dat Pieter een oplossing zocht en ik ben blij dat hij nu gelukkig is. Al had hij ons uiteraard nog kunnen helpen”, besluit Kompany.

Poll: Vind jij dat Pieter Gerkens onderschat wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Waasland-Beveren

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023