Eigen trainersstaf daagt Kompany écht uit: "Je zit volledig fout"

Eigen trainersstaf daagt Kompany écht uit:
Woensdag 27 januari 2021 - 07:30   I   door Redactie

Vincent Kompany is tomeloos ambitieus. In se een goede kwaliteit, maar de vraag is in hoeverre de Anderlecht-coach voldoende afgeremd wordt in die ambities.

In een interview met Het Laatste Nieuws licht Peter Verbeke, de sportieve directeur van Anderlecht, een tipje van de sluier over hoe er gewerkt wordt bij paars-wit. Het komt erop neer dat iedereen de visie van Kompany volgt. De krant vraagt zich daarbij af de Anderlecht-coach wel voldoende uitgedaagd en gecorrigeerd wordt.

'Bij Anderlecht is geen Vincent Mannaert die zelf op vrij hoog niveau voetbalde, of Luciano D'Onofrio die op zijn 30ste al een kern samenstelde die de Europacup won', stelt Het Laatste Nieuws onomwonden.

Analyse

"Ik geloof dat ik met mijn analyses doordring bij Vincent", reageert Verbeke. "Er zijn twee mensen die Vincent écht kunnen uitdagen: Nicolas Frutos en, vooral, Craig Bellamy. Bellamy is zo vrank als maar kan zijn. Hij durft Vincent gewoon te zeggen: 'Die wissel van jou was volledig fout.'"

"In Anderlecht zijn voldoende mensen die genoeg van voetbal kennen om een juiste analyse te maken. Ik durf te stellen dat wij structureel in de richting evolueren van Club Brugge."

Poll: Moeten assistenten durven ingaan tegen de hoofdtrainer?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024