Club Brugge kan opnieuw met goudklompje van Ajax gaan lopen

Club Brugge kan opnieuw met goudklompje van Ajax gaan lopen
Donderdag 04 februari 2021 - 17:00   I   door Redactie

De transfer van Noa Lang (21) bleek een schot in de roos. Bij Club Brugge wrijven ze zich nu al in de handen dat ze de aanvaller voor 6 miljoen euro konden wegplukken bij Ajax. En wie weet gaat blauw-zwart straks opnieuw shoppen in de Amsterdam ArenA.

Ajax ziet na dit seizoen met Brian Brobbey een aanstormend toptalent de deur uitwandelen. Brobbey, die op 1 februari 19 kaarsjes mocht uitblazen, debuteerde dit seizoen in de Amsterdamse hoofdmacht en gooide meteen hoge ogen. Bij zijn eerste invalbeurt scoorde Brobbey en vorige week nog zette hij Ajax op weg naar een zege tegen Willem II.

Dat zit wel goed, zou je dan denken. Maar niets is minder waar. Brobbey is einde contract en wil niet bijtekenen bij Ajax. De spits vindt het maar niets dat Ajax vorige maand 22,5 miljoen euro heeft neergeteld voor een loodzware concurrent genaamd Sébastien Haller. Brobbey voelt zich afgeremd en ziet zijn toekomst elders.

Brobbey, een Nederlander met Ghanese roots én de broer van gewezen Anderlecht-verdediger Derrick Luckassen, zal in de zomer gratis overstappen naar een andere ploeg. Supporters van Club Brugge dromen al van de komst van Brobbey, zeker omdat blauw-zwart de jongste tijd tuk is op Nederlandse spelers. Gaat Club opnieuw shoppen in Amsterdam? Wie weet.

(Lees verder onder de foto)

Ajax baalt enorm

De concurrentie is wel moordend. Zo klopte RB Leipzig reeds aan bij Brobbey en diens makelaar... Mino Raiola. Raiola en Brobbey staan open voor voorstellen, maar kijken voorlopig de kat uit de boom. Bij Ajax vinden ze het vervelend dat Brobbey vertrekt "Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de webstek van de Amsterdamse topclub.

"Brian kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen", besluit Overmars.

Poll: Vind jij dat Club Brugge een poging moet ondernemen om Brobbey aan te trekken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024