'RSCA heeft beslist over toekomst van Miazga, Bruun Larsen, Ashimeru en Mukairu'

'RSCA heeft beslist over toekomst van Miazga, Bruun Larsen, Ashimeru en Mukairu'
Donderdag 15 april 2021 - 22:00   I   door Redactie

Het was tijdens de voorbije transferperiodes niet eenvoudig om kwaliteitsvolle spelers aan te trekken voor RSC Anderlecht. Sportief directeur Peter Verbeke moest met een beperkt budget werken en koos daarom ook vaak voor huurspelers.

Over Lukas Nmecha bestaat al een tijdje geen twijfel meer. Met hem wil RSCA hoe dan ook nog een seizoen langer door. Maar wat gaat er gebeuren met de rest van het huurlingenleger? De Franstalige krant La Dernière Heure meldt dat Majeed Ashimeru binnenkort wellicht de eerste zomertransfer van paars-wit wordt.

(Lees verder onder de afbeelding)

Ashimeru blijft, Mukairu te duur

In het Lotto Park is men tevreden over de ontwikkeling die Ashimeru doormaakt. De Ghanees presteert weliswaar nog wat wisselvallig, maar bij Anderlecht geloven ze hard in de middenvelder. De aankoopoptie van 2,5 miljoen euro zal dan ook worden gelicht. RSCA zal Ashimeru overnemen van Red Bull Salzburg.

Verder wil Anderlecht ook langer door met Matt Miazga. De rijzige Amerikaan is een vaste waarde én betrouwbare schakel in het elftal van Vincent Kompany. Chelsea zou Miazga definitief willen laten gaan, maar het is nog niet geweten voor welk bedrag. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 2 miljoen euro.

Ook Paul Mukairu zou Anderlecht graag definitief aan zich binden. Alleen vinden Verbeke en co de vooropgestelde transfersom van 3 miljoen euro te hoog. Er zullen straks dus wellicht nieuwe onderhandelingen plaatsvinden op clubniveau, in de hoop die prijs naar beneden te krijgen.

Exit Bruun Larsen & Diaby

Slechter nieuws is er voor Jacob Bruun Larsen en Abdoulay Diaby. Met die twee willen Anderlecht en Kompany niet verder. Bruun Larsen en Diaby werden in de winter met veel tromgeroffel naar het Lotto Park gehaald, maar konden niet overtuigen. Zij keren in het tussenseizoen terug naar respectievelijk Hoffenheim en Sporting Lissabon.

Poll: Wat vind jij van de transferdeals die Anderlecht dit seizoen afsloot?

TAGS  I  Anderlecht  I  Hoffenheim  I  Sporting Lissabon  I  Red Bull Salzburg  I  Chelsea

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023

donderdag 23 maart 2023