Bas Dost maakt zich kwaad bij Club Brugge: "Hoe oneerlijk is dat!"

Bas Dost maakt zich kwaad bij Club Brugge:
Woensdag 28 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

Club Brugge gaat als absolute titelfavoriet play-off 1. En om de klus in de resterende zes matchen zo snel mogelijk te klaren, rekent blauw-zwart vooral op zijn sterkhouders. Bas Dost voorop.

Omdat vooral op hem gerekend wordt om het overwicht dat de Bruggelingen rekenen te hebben om te zetten in doelpunten. Ook al wordt het voor de ervaren Dost de eerste keer dat hij play-offs voor de titel gaat spelen.

"Ik heb in Nederland wel eens play-offs gespeeld, met Heracles Almelo, maar dat was voor een Europees ticket", vertrouwt Dost Sport/Voetbalmagazine toe. "Bij mijn aankomst hier werd mij het concept uitgelegd: ik vond het best, Genk stond toen nog dicht bij ons."

Maar dat duurde niet lang. "Tot we vervolgens een serieuze voorsprong namen op de concurrentie en de gedachte aan play-offs me kwaad maakte. (lacht) Ik besefte plots: onze punten worden straks gehalveerd, hoe oneerlijk is dat!"

Voorsprong betekent niets

"Het is nu zo, dus moet je er vol mee aan de slag, want die mooie voorsprong van ons betekent straks niets meer als we enkele keren verliezen", beseft Dost maar al te goed de gevaren van een dergelijke formule.

"Voor de koploper is dit een mindere formule, terwijl het voor de vierde natuurlijk wel leuk is dat ze nog kunnen klimmen en Champions League halen. Ik zal je achteraf nog laten weten hoe ik het vond, goed?", besluit Dost met een kwinkslag in het weekblad.

Poll: Vind jij het ook oneerlijk dat de punten gehalveerd worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024