'Hans Vanaken heeft het helemaal gehad met alle kritiek en gaat België verlaten'

'Hans Vanaken heeft het helemaal gehad met alle kritiek en gaat België verlaten'
Woensdag 12 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Een voetballer is ook maar een mens. En heeft dus ook zijn breekpunt. Zeker omdat profs vaak onder extreme druk staan kan het soms wel eens te veel worden. En het lijkt erop dat Hans Vanaken dat punt heeft bereikt.

De tweevoudige Gouden Schoen moet al het hele seizoen kritiek aanhoren omdat hij niet meer zo blinkt, maar de laatste weken klinkt die steeds luider. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vormdip van Club Brugge. Dan wordt er al snel naar Vanaken gekeken.

Dat komt omdat de aanvallende middenvelder de voorbije jaren de verwachtingen natuurlijk zelf enorm hoog heeft gelegd. En dan is alles wat 'normaal' is niet meer goed genoeg. En een mindere vorm wordt bij wijze van spreken niet meer toegelaten.

Je kan je als voetballer dan wel proberen afsluiten van de kritiek van de buitenwereld, maar er sijpelt altijd wel iets door. Is het niet de kritiek van journalisten, dan toch de bagger die sociale media soms voortbrengt.

Hoop verloren

Bronnen in de omgeving van de Limburger melden nu dat het de laatste tijd de spuigaten uitloopt en dat Vanaken voor zichzelf een beslissing genomen heeft. Hij vindt naar verluidt niet dat hij dit nog moet pikken en heeft de hoop verloren dat de stemming nog zal keren.

En dus zou hij maar één oplossing zien: naar het buitenland vertrekken. Want een verhuis naar een andere topclub is voor hem uitgesloten. Dan zou hij nóg meer kritiek over zich heen krijgen. Zeker van de Club Brugge-fans die hem nu bij momenten al uitspuwen.

Boter bij de vis

In Brugge zouden ze begrip hebben voor het standpunt van Vanaken, maar moet er natuurlijk wel boter bij de vis komen. Want met nog maar een verbeterd contract tot 2025 heeft blauw-zwart de sleutels in handen. Afwachten wat de zomer brengt.

Poll: Doet Vanaken er goed aan naar het buitenland te vertrekken?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024