‘Gedegouteerde Gareth Bale (31) gaat punt achter carrière zetten’

‘Gedegouteerde Gareth Bale (31) gaat punt achter carrière zetten’
Zaterdag 22 mei 2021 - 16:00   I   door Redactie

Gareth Bale (31) is van plan om een punt achter zijn spelerscarrière te zetten. In de zomer van 2022, op het moment dat zijn contract bij Real Madrid afloopt, zou Bale het voor bekeken houden als voetballer.

Het is het Spaanse AS dat met het nieuws naar buiten komt. De krant meldt dat Bale nog één keer wil knallen: op het komende EK. Daarna rest de Welshman nog één seizoen contract bij Real Madrid. Dat contract zou Bale uitdoen, ook al past hij niet meer in de plannen van De Koninklijke. Vervolgens zou hij met voetbalpensioen gaan.

Het nieuws is best opmerkelijk, aangezien Bale nog steeds maar 31 jaar oud is. Maar de aanvaller heeft het gehad met de voetbalwereld, zo klinkt het. Bale kende destijds een steile opmars bij Tottenham en verkaste in de zomer van 2013 voor 101 miljoen euro naar Real Madrid. Daar toonde de vleugelaanvaller zich belangrijk, maar gaandeweg werd hij dé zondebok bij uitstek.

Loon van 30 miljoen

Omwille van zijn vele blessures was Bale vaak het mikpunt van kritiek in Spanje. Dat hij ondertussen niet altijd als een échte prof leefde en een jaarloon van om en bij de 30 miljoen euro opstreek, zit veel Real Madrid-mensen nog steeds dwars.

Na een uitleenbeurt van één seizoen aan Tottenham lijkt de loopbaan van Bale zo straks toch in mineur te eindigen. Laat ons hopen dat we tijdens het EK toch nog eens van de allerbeste Bale kunnen genieten.

Poll: Begrijp jij Gareth Bale wil stoppen?

TAGS  I  Tottenham  I  Real Madrid  I  Wales

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022