Vanhaezebrouck krijgt deksel op neus: "Klacht voor laster en eerroof"

Vanhaezebrouck krijgt deksel op neus:
Zondag 23 mei 2021 - 18:00   I   door Redactie

Wat zaterdagavond een feest had moet worden voor AA Gent is door de racismerel helaas ontaard in een potje verbaal moddervechten. Dat nu wel nog een juridisch staartje dreigt te krijgen.

Zowel Hein Vanhaezebrouck als Vadis Odjidja beschuldigden Fred Vanderbiest, de assistent-trainer van KV Mechelen, racistische beledigingen te hebben geuit tijdens de match. En daardoor gingen alle partijen elkaar na afloop bijna te lijf.

Vanderbiest zou Gent-invaller Chinonso Emeka 'Heeft die geen eten gehad?' toegeroepen hebben. En de discussie was of dat racistisch bedoeld was. Volgens AA Gent dus wel. Maar één dag na de feiten schakelde Vanderbiest de beruchte advocaat Sven Mary in om in de tegenaanval te gaan.  

"Je moet al een verre verbeelding hebben om in die specifieke woorden een racistische ondertoon te zien", aldus Mary bij VTM-nieuws. "Als dit Roman Yaremchuk of Laurent Depoitre was geweest, dan had Fred Vanderbiest net hetzelfde gezegd, hoor."

Oog van de storm

“Dit is een bijzonder onaangenaam incident voor Fred", vervolgt de advocaat. "Hij zit in het oog van een storm waar iedereen zijn zeg over zal hebben. Het gevoel van onrechtvaardigheid is groot en het gemak waarmee men iemand kan beschimpen in deze zaak is stuitend."

Mary overweegt een klacht wegens laster en eerroof. "Als dit niet stopt dan behouden wij ons het recht om een klacht uit te brengen tegen degenen die vinden dat Frederik Vanderbiest een racistische uitspraak heeft gedaan."

Poll: Geloof jij dat er een racistische ondertoon was?

TAGS  I  KV Mechelen  I  AA Gent

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024