Dáárom liep Club Brugge superster Erling Haaland mis: "Niet aanvaardbaar"

Dáárom liep Club Brugge superster Erling Haaland mis:
Woensdag 08 september 2021 - 17:00   I   door Redactie

Straks gaat Club Brugge aan de slag in de Champions League en komt het uit tegen allerhande wereldsterren. Maar het scheelde niet veel of blauw-zwart had zelf een wereldster in huis.

Want twee jaar geleden had de huidige kampioen een akkoord met de Noorse club Molde over hun toenmalige aanvaller Erling Haaland. Club was het talent op het spoor gekomen via zijn scouting en onder meer ex-speler Rune Lange drong aan om zijn landgenoot binnen te halen.

Dat zou ook gebeuren, tot er opeens een makelaar tussenkwam. En wat voor één: de Nederlander Mino Raiola. "Het is op de eisen van Raiola dat we de zaak niet hebben laten doorgaan", vertelde CEO Vincent Mannaert recent in de talkshow Cresta Leaders

"Raiola wou 30 procent van alle transfergelden die we in de toekomst zouden ontvangen. Dat vonden wij niet aanvaardbaar. Bij RB Salzburg (waar Haaland uiteindelijk naar toeging) en later Borussia Dortmund hadden ze daar minder problemen mee."

Lijn

"Of we het nu anders zouden doen gezien zijn prestaties? Neen, want wij hebben een bepaalde lijn die we aanhouden", besloot Mannaert. "Spelers en makelaars praten ook en als je die deur openzet, dan zouden we alles wat we hebben opgebouwd op de helling zetten.

Poll: Had Club Brugge volgens jou moeten toegeven aan Raiola?

TAGS  I  Club Brugge  I  Red Bull Salzburg  I  Borussia Dortmund

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022