'Opeens nieuwe positie voor Charles De Ketelare'

'Opeens nieuwe positie voor Charles De Ketelare'
Zaterdag 01 januari 2022 - 22:15   I   door Redactie

Eén van de spelers die het afgelopen jaar het meest in the picture kwam te staan was Charles De Ketelaere. Zowel bij Club Brugge als de Rode Duivels. Al was er bij de nationale ploeg meer discussie.

En dat is vooral te danken aan Roberto Martinez, die het excuus gebruikte dat hij De Ketelaere niet als (diepe) spits zag en hem daarom amper wilde opstellen. En dat houdt de bondscoach in een kerstinterview met Eleven Sports overigens nog altijd vol.

"Voor mij is Charles De Ketelaere een speler die niet slechts één bepaalde positie bekleedt", klinkt het. "Zo'n spelers komen het best tot hun recht als ze tussen de linies kunnen combineren met anderen." In tegenstelling dus tot zijn positie(s) bij Club Brugge.

"Bij de Rode Duivels zie ik hem vooral als nummer 10, waarbij hij de laatste pas kan geven. Daar heeft hij ook de ruimte om zijn kwaliteiten te benutten. Bovendien kan hij goed mee verdedigen en heeft hij het vermogen om grote afstanden af te leggen."

Te voorzichtig

"Het was ook fantastisch om hem te zien groeien. Bij zijn eerste selecties was hij te respectvol en te voorzichtig", haalt Martinez nog maar eens een excuus boven voor de weinige speelminuten voor CDK. "Maar na zijn goal tegen Italië, zag je dat hij een speler is die klaar is voor dit niveau."

Poll: Vind je dat Martinez gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024