Gert Verheyen weet hoe Club het moet aanpakken: "Hém heb je gewoon nodig"

Gert Verheyen weet hoe Club het moet aanpakken:
Zaterdag 29 januari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Ondanks het gelijkspel tegen Union kreeg Club Brugge toch een mentale tik donderdag. Union was de gevaarlijkste ploeg in Jan Breydel. Dat zijn ze niet gewoon. Gert Verheyen weet hoe Club de draad weer kan oppikken.

Philippe Clement gaf al aan dat de kern bij Club Brugge veel te groot was. Ook Alfred Schreuder is van dezelfde mening. En toch was het serieus puzzelen tegen Union, zonder Hendry, Buchanan en Van der Brempt. Volgens Verheyen ligt de sleutel op het middenveld.

"Schreuder lijkt uit te gaan van een ideaalbeeld: 'Wij zijn zo goed aan de bal dat we die nooit kwijt zijn'Door elkaar lopen, positiewissels. Tot het moment dat je niet meer weet waar je staat. Als je dan balverlies lijdt, staat iedereen uit positie", weet de analist.

De Club-coach voerde donderdag een opmerkelijke wissel door. Noa Lang bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Eder Balanta mocht voor de verdediging postvatten. In de tweede helft deed Club het ook beter. "Club heeft Balanta gewoon nodig", sloot Verheyen af.

Poll: Moet Schreuder zondag Balanta in de basis zetten tegen Kortrijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024