Genk komt met genadeloos statement na verloren inhaalmatch tegen OHL

Donderdag 10 februari 2022 - 14:00   I   door Redactie

KRC Genk mag zo goed als zeker een streep trekken door play-off 1. Het verloor woensdagavond met 2-1 van OHL. Er was veel te doen rond de beslissingen van scheidsrechter Bert Put en de VAR.

In de veertiende minuut maakte Siebe Schrijvers een fout op Bryan Heynen, maar die ging nog door op de enkel van doelpuntenmaker Kaba. Put was onverbiddelijk en gaf rood aan de kapitein van Genk.

In het matchverslag op hun officiële clubwebsite laten ze blijken dat ze die straf wel héél streng vonden. "Klaarblijkelijk kwam Bryan vol op het onderbeen van Kaba terecht. Ongelukkig, streng en bijzonder vervelend voor onze winstkansen", schrijven ze.

In de 84ste minuut gingen de Limburgers in de aanval. Hrosovsky dropte de bal aan de tweede paal, waar Gerardo Arteaga een duw kreeg. In de 90ste minuut ging de bal aan de overkant tegen de arm van Cuesta. Put ging kijken naar het scherm, maar keek enkel naar een mogelijke handsbal van Cuesta. De penalty werd omgezet door Kaba.