Antwerp mag van geluk spreken en krijgt duwtje in de rug in titelstrijd

Antwerp mag van geluk spreken en krijgt duwtje in de rug in titelstrijd
Dinsdag 15 februari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Antwerp speelt dan wel niet het mooiste voetbal van het land, ze pakken wel punten. Ook tegen Seraing hadden ze het bijzonder moeilijk, maar toch trokken ze de overwinning in de laatste minuut nog over de streep.

Er was nochtans veel te doen rond de arbitrage en de VAR. Bij Seraing waren ze misnoegd over het feit dat ze geen penalty kregen. De VAR verwees scheidsrechter Denil toch naar de beelden. Hij bleef uiteindelijk gewoon bij zijn standpunt.

Het Professional Refereeing Department sprak zich uit over die fase: "Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie en verwacht een strafschop voor Seraing voor het duidelijk vasthouden met beide armen door Dessoleil, zonder de intentie te hebben om de bal te spelen."

Ally Samatta kreeg ook nog rood na 63 minuten. Ook daar liet de VAR scheidsrechter Denil naar de beelden kijken. Het Professional Refereeing Department geeft de scheidsrechter daar wél gelijk. Er was geen VAR-interventie nodig omdat de scheidsrechter geen 'clear and obvious' mistake maakte.

Poll: Vond jij het een rode kaart voor Samatta?

TAGS  I  Antwerp  I  Seraing

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024