Vanhaezebrouck wijst naar Kompany: "Daar zijn wij nu het slachtoffer van"

Vanhaezebrouck wijst naar Kompany:
Donderdag 24 februari 2022 - 07:00   I   door Redactie

AA Gent kende woensdag geen problemen met Seraing. De Buffalo's hielden de drie punten thuis dankzij een 4-0-overwinning. Ze blijven zo in de running voor een ticket voor play-off 1.

Het eerste doelpunt kwam er al na een kwartier. Sven Kums gaf de bal goed diep op Laurent Depoitre en die werkte beheerst af. Zijn doelpunt werd eerst afgekeurd door buitenspel, maar na review van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd. De VAR had opnieuw heel wat tijd nodig om de fase te onderzoeken.

"Ik begrijp niet waarom dat drie minuten moet duren", zei Hein Vanhaezebrouck na de wedstrijd. "Er was helemaal geen 3D-lijn nodig om die situatie te beoordelen, er was een meter tussen de verdediger en Depoitre. Maar ja, Kompany heeft gezegd dat het maximaal 2 minuten mag duren, daar zijn wij nu blijkbaar het slachtoffer van."

De Gent-coach was zichtbaar geïrriteerd en zou het liever toch allemaal wat sneller willen zien gaan. "Ik heb recent gelijkaardige situaties gezien in de Champions League. Daar heeft men geen dertig seconden nodig voor men dit ziet", sloot hij af.

Poll: Moet de VAR zulke duidelijke situaties sneller beoordelen?

TAGS  I  AA Gent  I  Seraing  I  Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024