Club-fans komen héél goed weg na racisme-rel in topper tegen Anderlecht

Club-fans komen héél goed weg na racisme-rel in topper tegen Anderlecht
Donderdag 24 februari 2022 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge en Anderlecht is als water en vuur. Wie is de grootste club van het land? Een vraag die al een hele tijd door beide supportersgroepen snel beantwoord wordt. In de topper Club Brugge-Anderlecht liep de rivaliteit uit de hand.

Vincent Kompany, enkele stafleden en spelers zouden in Jan Breydel racistisch bejegend geweest zijn. De Anderlecht-coach was na de wedstrijd zichtbaar geëmotioneerd en er werd verwacht dat er strenge straffen zouden volgen, maar voorlopig bleef het windstil.

De politie en het parket van de KBVB startten een onderzoek. Ook Club Brugge zelf zou er alles aan doen om de juiste mensen een gepaste straf te geven. Enkele maanden na het incident zijn ze nog steeds aan het zoeken naar de daders.

"We hebben al een aantal personen geïdentificeerd en verhoord", stelt het parket van West-Vlaanderen in Het Laatste Nieuws. "Maar er werd nog geen standpunt ingenomen." Zonder bewijs geen sanctie. Het valt te betwijfelen of ze ooit wél nog duidelijk bewijs te pakken zullen krijgen.

Poll: Begrijpelijk dat het zo moeilijk is om de daders te vinden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024