Onthutsend verhaal voor Anderlecht na Union: "Schrikken voor de bazen"

Onthutsend verhaal voor Anderlecht na Union:
Maandag 25 april 2022 - 14:15   I   door Redactie

Eén van de meest opvallende (non-)prestaties van afgelopen weekend was die van Anderlecht. Niet zozeer omwille van het verlies tegen Union, wel door de manier waarop.

Dat lokte felle reacties los, in de eerste plaats bij Anderlecht zelf. Zo tweette eigenaar Marc Coucke zondagavond nog: "Hoe op één week een heel seizoen om zeep te helpen." En hoewel ongezien, kan Peter Vandenbempt daar in zijn analyse nog begrip voor opbrengen.

"Twee keer een enorme teleurstelling op één week, amper twee weken nadat tegen Charleroi alles op zijn plaats leek te vallen. Van de progressie van Anderlecht is ineens nog heel weinig te merken. Dat is schrikken, ook voor de bazen", stelde hij vast op Radio Eén in De Ochtend.

"Zondag is er de topper tegen Club Brugge. Een nieuwe afgang gaan de fans nog moeilijk verteren." En Vandenbempt besloot met een ontluisterende statistiek. "Paars-wit kon in play-off 1 al tien matchen op rij niet meer winnen. Dat zijn toch onthutsende cijfers voor een instituut als Anderlecht."

Poll: Denk je dat Anderlecht zijn rug zal kunnen rechten tegen Club Brugge?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024