'Keuze Carl Hoefkens bij Club Brugge opeens zwaar in vraag gesteld: "Waarom?"

'Keuze Carl Hoefkens bij Club Brugge opeens zwaar in vraag gesteld:
Dinsdag 23 augustus 2022 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft cijfermatig dan misschien geen slechte start genomen, maar op het veld loopt het zeker niet zo vlot als gewenst.

En dat heeft ook René Vandereycken gezien. De ex-bondscoach uit in Het Nieuwsblad zijn bedenkingen bij het systeem dat Hoefkens hanteert: "Waar ik vragen bij stel, is die nu al langdurige keuze voor drie centrale verdedigers bij Club. Waarom niet met vier achteraan, in een 4-3-3?"

"Mata is het best als hij zich aanvallend kan uitleven", redeneert VDE. "Laat hem gewoon rechtsachter spelen en hij zal meer de achterlijn halen dan de twee keer dat hij het tegen Kortrijk deed. In sommige wedstrijden haalt Mata de achterlijn zelfs niet één keer, terwijl dat zijn sterke punt is."

En Vandereycken ziet ook nog een tweede voordeel: "Met Mata in zijn rug zal Skov Olsen zich nog meer offensief kunnen uitleven. Die jongen doet zijn taak en probeert ook te verdedigen, maar zijn sterkte ligt in het offensieve. Hij verliest nu veel energie met dat verdedigen."

Ruimte

"Er ligt ook altijd ruimte in zijn rug. Zijn acties zullen nog frisser zijn." Een defensie met Mata op rechts, Boyata en Sylla centraal en Meijer op links moet perfect kunnen volgens de analist. "Op die rechterflank kunnen Mata en Skov Olsen de tegenstander dan ook veel problemen bezorgen."

Poll: Vind je dat Vandereycken gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024