Herman Brusselmans is staalhard voor Rode Duivels: “Kaffers zonder voetbalhart!’

Herman Brusselmans is staalhard voor Rode Duivels: “Kaffers zonder voetbalhart!’
Woensdag 16 november 2022 - 15:00   I   door Redactie

Binnen zeven dagen openen de Rode Duivels hun wereldbeker in Qatar. Daar proberen ze in de eerste wedstrijd de scalp van Canada te nemen. Ook Marokko en Kroatië moeten ten prooi vallen aan de Duivels.

Bij Humo moest Herman Brusselmans iets kwijt over dat WK. Hij vindt het niet kunnen dat de Duivels naar Qatar trekken, omwille van de geschonden mensenrechten: “De meeste voetballers zouden zelfs ja zeggen tegen hun spelletje, al werd het afgehaspeld op de terreinen van Auschwitz, of in de brousse van het verscheurde Oost-Congo!”

“Weet je hoe het komt dat nog geen enkele voetballer zich daarover heeft uitgesproken?”, vraagt Brusselmans zich af. “Omdat de doorsneevoetballer een geldbeluste, ridicuul getatoeëerde, niet eens goed voetballende nitwit is met het IQ van de noppen onder z'n helgroene Adidas-, Puma- of Nikeschoenen.”

Er mogen ook twintig fans van de Duivels mee op de kosten van Qatar: “Ze nemen het cadeau in ontvangst en ze kunnen niet wachten om te juichen telkens als Hazard een balbehandeling uitvoert zonder een blessure op te lopen, Lukaku over z'n eigen voeten struikelt of Witsel negentig minuten onzichtbaar over het veld dweilt.”

Voetbalhart

Brusselmans is duidelijk niet te spreken over de wereldbeker en alles wat daarbij komt kijken. “Net zoals iedereen die iets met de Rode Duivels te maken heeft, zijn de twintig uitverkoren supporters kaffers met het voetbalhart op de verkeerde plaats”, concludeert de schrijver.

Poll: Zou jij een uitnodiging om op de kosten van Qatar naar het WK te gaan accepteren?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024