Bom tussen Martinez en bond barst onverwachts voor WK, advocaat haalt zwaar uit

Bom tussen Martinez en bond barst onverwachts voor WK, advocaat haalt zwaar uit
Vrijdag 18 november 2022 - 08:00   I   door Redactie

Als er nu één land is waar er tijdens een groot toernooi weinig strubbelingen zijn, dan wel België. Maar het dreigt in Qatar anders te worden.

En dat heeft alles te maken met het op 31 december aflopende contract van Roberto Martinez. De bondscoach was de voorbije maanden in onderhandeling met de Belgische voetbalbond om dat al dan niet te verlengen. 

Ondanks de felle kritiek van de publieke opinie op de Spanjaard leek de bond toch te willen doorgaan met Martinez. Zeker als technisch directeur, de tweede functie die hij uitoefent naast bondscoach. Sowieso was de bedoeling om er nog voor het WK uit te raken, maar dat is dus niet gelukt.

En dat zint de advocaat van Martinez allerminst. Die haalde immers zwaar uit in Het Nieuwsblad. "Ondanks de intenties is er nóóit een concreet voorstel gekomen van de bond uit", aldus Jesse De Preter. "Terwijl het zogezegd de bedoeling was om alles af te ronden voor de afreis naar Qatar."

Negatief

"Het uitblijven van een voorstel stoort mij totaal niet, wel het gevolg van de foute communicatie", specifieert de man verder. "Namelijk dat de buitenwereld begint te denken dat het Roberto is die de boot afhoudt of dat hij te veel geld vraagt. Dat is totaal niet zo."

“Door de houding van de bond – die ik als niet respectvol beschouw voor de meest succesrijke bondscoach in de Belgische voetbalgeschiedenis – onstaat er een negatief sfeertje omtrent de toekomstplannen van Roberto zelf." En De Preter wijst op de gevolgen voor het WK.

Speculaties

"De spelers beginnen zich wellicht ook af te vragen hoe het nu juist zit. Dat is niet goed. Roberto wil zich ten volle focusen op het WK, maar ik kan niet toestaan dat er nu een verkeerde indruk wordt gewekt, want al die toenemende speculaties kunnen de prestaties in Qatar alleen maar schaden."

En nog maar eens maakt De Preter als besluit de bond met de grond gelijk. "Nogmaals: Roberto is niet de schuldige voor al die onduidelijkheid en die terugkerende vragen. Deze aanpak, dat maandenlange getalm, dat halfslachtige gedoe, dat werkt gewoon niet."

Afwachten

Hoe het nu verder moet? Dat is afwachten. De bruggen zijn niet opgeblazen, maar het is duidelijk dat niemand voordeel haalt uit deze situatie. De Preter zegt tot slot nog altijd open te staan voor onderhandelingen de komende dagen, voorafgaand aan het toernooi.

Poll: Vind je dat dit voor het WK opgelost had moeten zijn?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024