Blauw-zwarte bestuur krijgt opvallend bericht na crisisberaad: “Niet normaal…”

Blauw-zwarte bestuur krijgt opvallend bericht na crisisberaad: “Niet normaal…”
Vrijdag 23 december 2022 - 19:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge werd er donderdag een crisisberaad gehouden over de positie van trainer Carl Hoefkens. Onder meer dankzij het vertrouwen van de spelers mag de trainer vooralsnog blijven.

Arnar Vidarsson had het bij Sporza over dat beraad: “Dit is geen normale gang van zaken. Als alles op wieltjes loopt, gebeurt dit niet. Ik denk dat de grote bazen even een stand van zaken wilden houden bij iedereen.”

Vidarsson is blij met de beslissing van het bestuur om Hoefkens aan te houden: “Gelukkig kunnen ze verder. Ik ben blij dat Hoefkens het vertrouwen behoudt. Een jonge trainer zoals hij moet leren en zal fouten maken.”

“Dan is het gemakkelijkste om hem als slachtoffer te nemen en weg te sturen”, aldus Vidarsson. “Ik vind dat Club Brugge heel volwassen gehandeld heeft in deze crisis”, concludeert de bondscoach van IJsland.

Lange termijn

“In België wordt het heel vaak op de trainer geschoven als het wat minder gaat. Dat heeft er ook mee te maken dat het voor clubs in België heel makkelijk is om trainers te ontslaan”, vertelt Vidarsson.

“Dit bewijst dat Club Brugge hier ver in staat. Ze verhullen niet dat er een crisis was, dat er gesprekken zijn geweest. Ze communiceren er open over met dit als resultaat. Dat vind ik goed!”, aldus de analist.

Poll: Vind jij ook dat het bestuur dit goed heeft aangepakt?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024