Franky Van der Elst haalt vlak voor match uit naar blauw-zwart: “Hele seizoen al”

Franky Van der Elst haalt vlak voor match uit naar blauw-zwart: “Hele seizoen al”
Maandag 26 december 2022 - 13:00   I   door Redactie

Na de bekeruitschakeling tegen STVV moeten Carl Hoefkens en Club Brugge reageren tegen OHL. Enkel een (overtuigende) overwinning is genoeg voor de landskampioen.

Franky Van der Elst laat bij Het Nieuwsblad weten dat hij de aanpak van het Club-bestuur ‘een beetje vreemd vond’. “Ik begrijp dat je Hoefkens ter verantwoording roept, maar laat die training doorgaan en doe het in stilte in Westkapelle.”

“Ik zou nu niet graag in de schoenen van Hoefkens staan. Druk opvoeren kan, maar doe dat intern. Nu is de druk van buitenaf op Hoefkens en die ene wedstrijd enorm”, klinkt het bij het Club-icoon.

“Het bestuur heeft een situatie gecreëerd dat bij een negatief resultaat de volgende stap alleen maar een trainersontslag kan zijn”, is Van der Elst duidelijk. Club ontvangt OHL om 13u30 op Jan Breydel.

Titel

“Dat Club vorig seizoen nog de titel pakte was al een klein mirakel”, gaat de analist verder. “Ik durf er geen geld op te zetten dat Club ook dit seizoen weer kampioen wordt. Ze hebben dit seizoen in de competitie zelden een goeie match gespeeld.”

“Mignolet heeft hen een aantal keren over de streep getrokken en in de Champions League hebben ze collectief een schitterende prestatie geleverd”, klinkt het bij Van der Elst. “De overwintering is zonder meer fantastisch.”

“Maar in de competitie is het anders. Als Club de bal krijgt is het te traag en is er te weinig creativiteit. Het oogt inspiratieloos”, concludeert de ex-Duivel. “Dit seizoen ben ik zelden naar huis gegaan met het gevoel: dit was nu eens een goeie match van Club.”

Poll: Zal Hoefkens na Nieuwjaar nog T1 zijn bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  OHL

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024