OFFICIEEL: KV Oostende wordt uitgejouwd door eigen fans en degradeert

Zaterdag 15 april 2023 - 20:14   I   door Redactie

Wat er al een tijdje zat aan te komen is gebeurd: KV Oostende degradeert en speelt volgend seizoen in de Challenger Pro League. De achterstand op Zulte is op de laatste speeldag onoverbrugbaar.

KV Oostende-OHL 0-4

Veel hoop leek KV Oostende niet meer te hebben. Na onder meer het protest van enkele spelers tegen trainer Thalhammer dat eerder deze week plaatsvond, was de sfeer binnen de club naar een dieptepunt gezakt. Zaterdag werd de thuisploeg in de eerste helft en aan de rust al uitgejouwd door zijn eigen fans, al moesten de spelers zich niet aangesproken voelen.

Dat protest was namelijk vooral gericht aan de eigenaar (PMG) en de trainer, want onder meer ex-coach Vanderhaeghe zijn naam werd gescandeerd. Na Seraing is KV Oostende dus de tweede degradant in een seizoen met drie dalers. Op de laatste speeldag zal beslist worden of Zulte of Eupen zich bij hen vervoegen in de Challenger Pro League.

De wedstrijd was eigenlijk voor de onderbreking al gespeeld. Aan de rust stond KV Oostende al 0-2 in het krijt en in de tweede helft prikte OHL er nog twee bij. Een zware nederlaag die het seizoen van KVO perfect weerspiegelt.

Doelpuntenmakers:

22' Schrijvers 0-1, 44 Opoku 0-2, 58' Thosteinsson 0-3 (pen), 87' Nsingi 0-4