‘Anderlecht houdt hart vast: Paars-wit drama door situatie Kindermans’

‘Anderlecht houdt hart vast: Paars-wit drama door situatie Kindermans’
Donderdag 11 mei 2023 - 09:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht hebben ze al decennia lang één van de meest gerenommeerde jeugdopleidingen van Europa. De laatste jaren zijn ze weliswaar pluimen aan het verliezen.

Het Laatste Nieuws meldt dat ze zich op Neerpede zorgen maken om het grote aantal vertrekkers: “Het zet de toekomst van de zo geroemde paars-witte jeugdopleiding op losse schroeven.” De krant ziet dat steeds meer jonge talenten ervoor kiezen om Anderlecht vroegtijdig te verlaten.

“Er vertrokken de laatste jaren heel wat ketjes langs een achterpoortje: Bounida, Godts, Lavia, Agyei, Manzila, … ”, klinkt het bij HLN. “Goudhaantjes die Anderlecht niet wist te verzilveren, noch sportief noch financieel.” De krant meldt dat ook Kindermans een factor speelt.

“Een belangrijk argument voor de uittocht op Neerpede is de onzekerheid rond Jean Kindermans. Het hoofd van de jeugdopleiding kreeg eind vorig jaar zijn C4 van voorzitter Wouter Vandenhaute. Sindsdien is hij bezig aan zijn twee jaar durende vooropzeg”, schrijven ze.

Ajax

“Kindermans wordt als de architect van de talentenfabriek op Neerpede gezien. Dat hij opzij wordt geschoven, zet bij veel fans kwaad bloed. Fredberg gaf aan Kindermans aan boord te willen houden, maar dat wordt niet simpel.” HLN meldt namelijk dat hij ook bij een andere topclub terecht kan: “Hij wordt intussen ook het hof gemaakt door Ajax.”

Poll: Zal Kindermans deze zomer de overstap naar Ajax maken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024