Tom Waes overdondert iedereen met geweldig nieuws

Tom Waes overdondert iedereen met geweldig nieuws
Donderdag 16 november 2023 - 19:00   I   door Redactie

VRT en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hebben een belangrijk samenwerkingsverband aangekondigd. De komende drie jaar zullen ze gezamenlijk werken aan de productie van vijf programma's. Antwerp-fan Tom Waes zal een centrale rol spelen in deze projecten, wat zijn groeiende populariteit in Nederland verder zal versterken.

"In financieel uitdagende tijden slaan de VRT en NPO de handen in elkaar om hoogwaardige programma’s te kunnen blijven produceren, met lokaal talent", verklaart Ricus Jansegers, VRT-directeur Content, in Het Laatste Nieuws. De samenwerking omvat onder andere twee fictieprojecten met Waes in de hoofdrol. De keuze om Waes een prominenter schermgezicht in Nederland te maken, volgt op het succes van zijn eerdere programma’s.

Tom Waes, bekend van shows als ‘Reizen Waes’, ‘Undercover’ en ‘Het verhaal van Vlaanderen’, heeft al een aanzienlijke fanbasis opgebouwd bij de Nederlandse kijkers. “Ik ben trots dat we zo’n getalenteerde tv-maker aan onze omroep kunnen verbinden”, zegt Remco van Leen, directeur Video NPO, over deze ontwikkeling.

Het Vlaamse productiehuis De Mensen, waar Waes exclusief aan verbonden is, zal de programma's van deze samenwerking produceren. Het eerste resultaat van deze VRT-NPO samenwerking wordt volgend jaar verwacht in zowel België als Nederland. Waes is net als Erik Van Looy een trouwe supporter van Antwerp en zit regelmatig in de tribunes.

TAGS  I  Tom Waes

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024