Anderlecht-speler kan druk niet aan: “Ik vreesde dat al van in het begin”

Anderlecht-speler kan druk niet aan: “Ik vreesde dat al van in het begin”
Dinsdag 15 mei 2018 - 13:55   I  

Sven Kums speelde bij AA Gent de pannen van het dak en verdiende een transfer naar Udinese. Daar faalde de middenvelder echter en Kums keerde terug naar de Jupiler Pro League. Anderlecht pikte de Rode Duivel op maar een groot succes is dat nog niet gebleken.

Analist en ex-Anderlecht-icoon Jan Mulder weet wat de reden daarvoor is. "Er is nog een klein verschil tussen Gent in zijn grote dagen en Anderlecht. Dat ervaart een speler die in het Astridpark aankomt wel. Kums voelt, net als Hein: wij zijn nu van Anderlecht. Heel je leven tegen opgekeken. Dat is fijn, dat Hein en Sven zo denken, maar het is tevens een druk waar je moet kunnen aan voldoen.”

“Ik vreesde dat al toen Kums tekende. Vooral omdat hij niet geslaagd was bij Udinese. Zo'n goeie speler. Ik hoop dat ik ongelijk krijg. Ik heb Kums altijd een AA Gentspeler gevonden. Kums is te bescheiden om de leider elders te zijn”, laat Mulder weten tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Toch ziet Mulder licht aan het einde van de tunnel voor de wisselvallig presterende Kums. “Zijn klasse gedijt bij volledig vertrouwen. Hij moet zich op zijn gemak voelen. Een sprankeltje hoop kreeg ik toen ik de foto in de kleedkamer zag na Club-Anderlecht, waar ze in de euforie allemaal de vuist balden. Kums stond er volledig tussen en spontaan hoopte ik: misschien komt het toch nog allemaal goed. Op die foto was hij eindelijk een Anderlechtspeler.”

Poll: Kums gaat nog slagen bij Anderlecht?

TAGS  I  Mulder  I  Anderlecht  I  Kums

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024