Clement: "Ik heb met tegenzin getekend bij Racing Genk"

Clement:
Zaterdag 08 december 2018 - 14:32   I   door Redactie

Op 18 december 2017 ruilde Philippe Clement zijn contract bij Waasland-Beveren in voor een contract bij KRC Genk, enkele maanden na zijn aanstelling op de Freethiel. Hij liet daarmee Waasland-Beveren in de steek, dus vroeg hij om 6 maanden uitstel. Eerst zijn job afmaken en dan in de zomer naar Genk, maar dat werd hem geweigerd.

"Je mag gaan vragen aan de mensen van Genk: in het eerste gesprek heb ik gevraagd of ik niet eerst het verhaal bij Waasland-Beveren mocht afmaken om dan in de zomer naar hier te komen", vertelt Clement aan Het Laaste Nieuws.

"Dat bleek niet mogelijk... Ik wist dat Morioka en Seck zouden vertrekken in januari, Demir normaal ook. Plus: de club had mij dán al aangegeven dat op het einde van het seizoen een hele nieuwe ploeg moest gebouwd worden."

Waasland-Beveren

"Natuurlijk vind ik de situatie van Waasland-Beveren jammer - mijn zoon speelt er nog bij de U21, en vorige week waren mensen van de club ook aanwezig op de fuif die ik organiseerde samen met enkele vrienden ten voordele van mentaal gehandicapte kinderen... Ik had anderhalf jaar geleden zelf niet verwacht om vandaag in Racing Genk trainer te zijn, hoor."

Poll: Had jij hetzelfde gedaan in zijn plaats?

TAGS  I  KRC Genk  I  Waasland-Beveren

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024