Veel Belgen in actie vanavond in de Champions League. Gelukkig goot Voetbal 24 alles in een overzichtelijk overzichtje.

Groep E

Maribor – Liverpool 0 7

Spartak Moskou – Sevilla 5 1

Veel doelpunten in deze poule. Liverpool beleefde een droomavond op het veld van Maribor. Firminho en Salah scoorde 2 keer. Ook Coutinho liet zich opmerken met 1 doelpunt en 2 assists. Nog een opvallende naam op het scorebord is die van Oxlade-Chamberlain.

Spartak Moskou zorgde dan weer voor een gigantische verrassing door met 5-1 te winnen tegen Sevilla. Nog opvallender: het stond bij de rust zelfs gewoon 1-1.

Liverpool en Spartak staan nu samen aan de leiding met 5 punten, Sevilla volgt op één punt.

Groep F

Feyenoord – Shakhtar Donetsk 1 2

Manchester City – Napoli 2 1

Feyenoord beleeft geen fijn Europees avontuur en ging in eigen huis onderuit tegen Shakhtar Donetsk. Nochtans bracht Berghuis de Rotterdammers nog op voorsprong, maar de Oekraïners vochten terug. Bernard was de boeman met twee doelpunten.

Manchester City - Napoli was dan weer de clash tussen Kevin De Bruyne en Dries Mertens. City begon geweldig aan de wedstrijd en na een kwartier stond het al 2-0 voor de Engelsen. Sterling en Jesus (op aangeven van De Bruyne) openden de score. Net voor de rust kreeg Dries Mertens vanop de stip een uitgelezen kans om de Italianen de aansluiting te bezorgen, maar hij faalde. Een kwartier voor het einde kreeg Napoli een nieuwe strafschop en deze keer trapte Diawara hem wel tegen de netten. Verder geraakten Mertens en co echter niet.

Man City loopt zo 6 punten uit op Napoli, dat derde staat op 3 punten van Shakthar. Feyenoord blijft met lege handen achter na de eerste drie speeldagen.

Groep G

Monaco – Besiktas 1 2

RB Leipzig – FC Porto 3 2

Monaco moet in eigen huis winnen van Besiktas en begon ook goed aan de wedstrijd. Falcao bracht de Monegasken op voorsprong, maar lang konden ze niet profiteren van de voorsprong, want 4 minuten later scoorde Tosun op aangeven van Quaresma de gelijkmaker. In de tweede helft kon opnieuw Tosun de Turken zelfs op voorsprong brengen. Deze keer was het de Nederlander Ryan Babel die de assist liet optekenen. Tielemans beleefde een baalavond. Hij mocht starten aan de wedstrijd, maar moest wel op de flank spelen en dat was een ferme tegenvaller. Net voor het uur mocht de ex-speler van Anderlecht dan ook gaan douchen en dat was eigenlijk niet meer dan logisch.

De andere wedstrijd in groep G ging tussen RB Leipzig en FC Porto en die strijd bracht heel wat spektakel op. Alle doelpunten vielen overigens in de eerste helft.

Besiktas staat momenteel knap op die eerste plaats met 9 op 9. Monaco heeft zichzelf in de problemen gebracht en staat alleen laatste met maar één puntje.

Groep H

APOEL Nicosia – Dortmund 1 1

Real Madrid – Tottenham Hotspur 1 1

Nog een topmatch voor onze Rode Duivels Alderweireld en Vertonghen. Zij mochten het in Bernabeu opnemen tegen het grote Real Madrid. Onder de indruk waren de Belgen echter niet en net voor het halfuur kwamen de Spurs op voorsprong. Bij Real Madrid speelt ene Cristiano Ronaldo en die hing de bordjes net voor de rust in evenwicht vanop de stip. Vertonghen speelde een dijk van een wedstrijd en zorgde er mee voor dat Tottenham een punt uit de brand kon slepen. Een zeer knappe prestatie dus.

In die andere wedstrijd verraste APOEL Nicosia Dortmund. De Duitsers maken indruk in de Bundesliga, maar Europees loopt het verre van vlot. Ook in Cyprus maakte de Duitsers geen geweldge indruk en kwamen ze zelfs op achterstand. Gelukkig kon Dortmund nog gelijkmaken.

Veel schieten ze daar niet mee op, want ze blijven samen met APOEL op de laatste plaats staan met 1 punt. Real en Tottenham zitten nu in een zetel en staan samen aan de leiding met 7 punten. De kaarten lijken hier dus al gespeeld.

Poll: Wie maakte het meeste indruk?

TAGS  I  Champions League  I   De Bruyne  I   Mertens  I   Alderweireld  I   Vertonghen  I   Tielemans