Exodus bij Anderlecht: 'Deze 22(!) spelers dreigen paars-wit te verlaten

Exodus bij Anderlecht: 'Deze 22(!) spelers dreigen paars-wit te verlaten
Donderdag 17 mei 2018 - 08:00   I  

Coucke en Devroe zijn bezig met grote kuis te houden bij Anderlecht. Niet alleen in de kleedkamer trouwens, want Coucke heeft reeds enkele mensen op straat gezet. De nieuwe voorzitter waakt over het budget.

Maar dus ook in de kleedkamer zullen heel wat spelers de club mogen verlaten. La DH heeft een lijstje gemaakt met spelers die einde contract zijn, mogen vertrekken, willen vertrekken en zullen verhuurd worden. In totaal zijn dat er 22. Dat zijn zo eventjes twee volledige elftallen.

Einde contract

Boy de Jong en Enzo D’Alberto, de twee jonge doelmannen van Anderlecht, hebben meer dan waarschijnlijk geen toekomst bij de club. Anderlecht heeft jaren ingezet op Mile Svilar, die ooit de nieuwe doelman van Anderlecht moest worden. Hij vertrok en er was niemand in de eigen jeugd die in zijn voetsporen kon treden. De jonge doelmannen mogen dus eigenlijk uitkijken naar een nieuwe uitdaging, want hun contract loopt af.

Wiens contact ook afloopt, maar minder jong is, is Olivier Deschacht. De laatste weken mag hij terug voetballen en hij doet het erg goed. Wat Anderlecht met hem van plan is weet momenteel niemand echt. Een rol zoals die van Timmy Simons lijkt ideaal, maar of de Oli dat ziet zitten is een andere vraag.

Einde leenbeurt

Bruno, Onyekuru en Markovic worden gehuurd. Voor de drie is het onzeker dat ze volgend seizoen nog voor paars-wit zullen spelen. Bruno kon niet overtuigen, Onyekuru wil niet echt blijven bij Anderlecht en Markovic wordt een lastig dossier. De Serviër maakte indruk maar viel geblesseerd uit. Daarmee bevestigde hij dat hij erg fragiel is en Coucke zal wellicht niet al te diep in de buidel willen tasten voor een onzekere speler.

Zij willen weg

De spelers die weg willen zijn ook amper op één hand te tellen. Leander Dendoncker wil al erg lang weg, maar krijgt van Coucke wellicht wel zijn transfer. In Adrien Trebel is er erg veel interesse en ook hij verkiest waarschijnlijk een transfer. Kara hoopt zich op het WK in de kijker te spelen om zo een transfer te versieren en dat geldt ook voor Teodorczyk. Die wil een lucratieve deal vinden, iets waar ook Coucke meteen voor zal tekenen.

Zij moeten weg

Er zijn ook vier spelers die weg moeten. Alexandru Chipciu, Silvère Ganvoula, Stéphane Badji  en Dylan Lambrecth werden gewogen en te licht bevonden. Voor die vier is er geen toekomst meer in het Astridpark volgens La DH.

Zij worden best verhuurd

Dan zijn er nog een heleboel jonge spelers die best ervaring gaan opdoen bij een andere ploeg. Dit seizoen kregen heel wat jonge jongens hun kans, maar dat was toch vooral noodgedwongen. Volgend seizoen zal die kans zich wellicht minder voordoen. Doumbia, Iseka, Faes, Van Camp, Emmanuel Sowah, Hannes Delcroix, Mohamed Dauda en Edo Kayembe zoeken best eventjes andere oorden op.

Poll: Moet Anderlecht een forse verandering ondergaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Coucke

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024