"Het kan best dat ik Anderlecht straks 16 miljoen euro oplever"

Vrijdag 14 september 2018 - 07:15   I   door Redactie

Anderlecht verraste vriend en vijand door liefst 8 miljoen euro neer te tellen voor de onbekende Bubacarr Sanneh. De verdediger heeft aan zelfvertrouwen alvast geen gebrek.

Door die hoge transfersom zijn de verwachtingen rond hem uiteraard ook groot. "Dat hoort bij topvoetbal. Het is volkomen normaal dat de Anderlecht-fans in mij een potentiële sterkhouder zien. Al was het maar door de transfersom", zegt Sanneh in Het Laatste Nieuws. "Wel, ik wil bewijzen dat ik die centen waard ben. Wie weet lever ik straks het dubbele op. (droog) Al moet ik dan veel vooruitgang boeken. (lacht) Ik wil bijvoorbeeld Frans of Nederlands leren - Deens was te moeilijk."

De Gambiaan spiegelt zich aan zijn landgenoot Omar Colley, die via Scandinavië in Genk belandde en nu bij Sampdoria speelt. "Een knap carrièreplan", vindt Sanneh. "Eentje waar ik ook van droom. Op voorhand heb ik met hem over Anderlecht gesproken. 'Een slimme tussenstap', zei Omar me. En ook van Paul Put, die nog mijn trainer was bij Gambia, en huidig bondscoach Tom Saintfiet hoorde ik niks dan goeds. Anderlecht is wat ik nodig had op mijn weg naar de top."

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024