"Het was pure chaos en veel achterkamerpolitiek bij Anderlecht"

Zaterdag 15 september 2018 - 07:30   I  

Dit seizoen gaat het opnieuw beter met RSC Anderlecht, maar vorig seizoen heeft paars-wit op een gegeven moment diep gezeten. De toenmalige trainer, René Weiler, moest dat bekopen met een ontslag.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Weiler terug op zijn passage in Brussel. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Anderlecht op zijn plaats te zetten. "Sportief was het fantastisch. In het begin van het seizoen was het pure chaos (Anderlecht vernieuwde de hele spelerskern, nvdr.) Maar we hebben vooruitgang gemaakt. Als team, maar ook veel spelers op individueel vlak."

"Ik vond het een groot succes. Alleen liep er buiten het veld veel mis. Er was veel achterkamerpolitiek, sommige media hadden een agenda", haalt Weiler uit. "Maar goed, daar wil ik liever niet meer op terugkomen."

"Ik had nog doelen"

Ondanks alles had Weiler graag langer bij paars-wit gebleven. "Ik had nog doelen. Ik had graag geprobeerd de 1/8ste finales van de Champions League te bereiken. En ik wilde onze titel verdedigen. Niet iedereen was ervan overtuigd dat ik de coach was om die doelen te bereiken. Dat vind ik jammer."

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024