"Ik bood hem aan bij Standard, maar zes maanden later zat hij bij Club Brugge"

Dinsdag 11 september 2018 - 12:35   I  

De Belgische clubs hebben er een drukke zomer opzitten. Anderlecht kocht een geheel nieuwe kern bij elkaar, Standard begon aan een nieuw hoofdstuk met Michel Preud'homme, AA Gent zag alweer heel wat spelers vertrekken en ook Club Brugge moest het vertrek van Abdoulay Diaby en Anthony Limbombe proberen opvangen. En een nieuwe keeper halen was daar uiteraard het belangrijkste.

Met Karlo Letica haalde het zijn gedroomde doelman binnen. Jong, groot en bakken talent. Hij moet de keepersproblemen van vorig seizoen volledig doen vergeten. Voorlopig lukt dat met wisselend succes, maar het is uiteraard nog erg vroeg om de Kroaat nu al te gaan beoordelen.

Volgens Tonci Gabric, oud-doelman en keeperstrainer van Hajduk Split, heeft Club Brugge alvast een topper in huis gehaald. Gabric heeft de doelman zelfs nog laten vallen in Luik, maar daar hadden ze toen geen oren naar een nieuwe doelman. Club Brugge duidelijk wél. 

Wie is Letica?

"Vorig seizoen woonde Gabric een wedstrijd bij in de Ghelamco Arena om zijn voormalige pupil Kalinic te bezoeken. Hij liet toen in een gesprek met een makelaar, die voor Standard een doelman zocht, de naam Letica vallen. "Ik zei aan die makelaar: pak Letica. Hij keek mij vragend aan. Wie is Letica? Zes maanden later zit hij bij Club Brugge..."" Zo liet Gabric optekenen in Sport/Voetbalmagazine.
 

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024