Racing Genk heeft al vervanger voor Berge op het oog

Racing Genk heeft al vervanger voor Berge op het oog
Woensdag 07 november 2018 - 21:04   I   door Redactie

Bryan Heynen (21) ontpopte zich tot de zoveelste diamant uit de jeugdopleiding van RC Genk. Hij dwong zelfs een plaats op het middenveld af, waar Sander Berge, Ruslan Malinovskyi en Alejandro Pozuelo de plak zwaaien. Heynen wordt een voetballer om in de gaten te houden.

"Bryan ging meteen van de jeugd naar de eerste ploeg, hij sloeg de beloften over”, zegt Roland Breugelmans, directeur opleiding bij RC Genk in Het Laatste Nieuws. Dat is een grote stap, dan kan je niet verwachten dat je meteen basisspeler bent, maar hij heeft op korte tijd heel grote stappen gezet."

"Hij is heel sterk in het vooruit voetballen. Hij probeert voortdurend dreiging te brengen met zijn passing voorwaarts, maar hij kan zelf ook goed infiltreren. Tegen Club Brugge kwam hij zo drie keer in een scoringspositie. Bryan is ook een slimme voetballer, hij gebruikt niet te veel baltoetsen als dat niet nodig is. Hij gaat het maken."

Berge

Ook Dimitri de Condé ziet het helemaal goed komen met Heynen. "Bryan heeft het potentieel van een absolute sterkhouder", zegt de technisch directeur van RC Genk. "Hij is nog altijd een jonge gast, op een middenveld waar er heel grote concurrentie heerst."

"Maar wij spelen veel wedstrijden, dat geeft hem ook kansen. De laatste vier, vijf matchen heeft hij altijd gespeeld. Op termijn moet hij uitgroeien tot één van de sterkhouders van het team en zelfs de opvolger voor Sander Berge worden."

Poll: Zal Heynen het schoppen tot één van sterkhouders bij Racing Genk?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024