Silvio Proto flirt met deze Belgische topclub

Silvio Proto flirt met deze Belgische topclub
Vrijdag 18 mei 2018 - 06:30   I  

Het heeft er steeds meer van weg dat Silvio Proto binnenkort terugkeert in de Belgische competitie. Vorige zomer ruilde de Belg met Italiaanse roots KV Oostende nog in voor een avontuur bij de Griekse topclub Olympiakos, maar een jaar later wil Proto graag terug naar de Jupiler Pro League.

Proto zelf keert nu zondag al terug voor de wedstrijd tussen Anderlecht en Racing Genk. Anderlecht zit nog steeds in zijn hart en dat schuift Proto niet onder stoelen en banken. "Ik ben de grootste supporter", lacht de zesvoudige kampioen met paars-wit in Het Laatste Nieuws. "Anderlecht blijft de club van mijn hart."

Proto laat duidelijk merken dat hij graag zou terugkeren naar België. Uiteraard blijft hij flirten met paars-wit, maar ook andere voorstellen zal de doelman niet uitsluiten. Zijn vrouw mist België, wat voor Proto een extra reden is om terug te keren. "Mijn vrouw mist België", zucht Proto. "Ik heb nog één jaar contract, maar de directie heeft me een vrije transfer beloofd voor bewezen diensten. Ik ga dan ook nadenken over ieder voorstel."

"Nog nooit zo sterk"

En de doelman kan wel degelijk nog steeds presteren op een hoog niveau. Voor 15 juni moet Proto trouwens laten weten aan het Griekse bestuur wat zijn plannen zijn. Dan kunnen de Grieken nog anticiperen op een vertrek.  "Voor 15 juni moet ik mijn beslissing kenbaar maken, omdat het bestuur enkel zo kan anticiperen. Of ook België kan? Tuurlijk. En ik kan nog mee, hé. Ik heb me nooit zo sterk gevoeld als vandaag."

Heel wat vacatures

Er is wel één probleem, want als de transfer van Sels in orde geraakt heeft Anderlecht helemaal geen ervaren doelman als Proto nodig. Toch zijn er voldoende ploegen die een doelman zoeken voor volgend seizoen. Standard neemt waarschijnlijk afscheid van Ochoa en kan een ervaren Proto best gebruiken. Hetzelfde geldt voor Club Brugge die een goede doelman willen binnenhalen. Aan vacatures dus absoluut geen gebrek voor Silvio Proto.

Poll: Zie jij Proto terugkeren naar Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Proto  I  Club Brugge  I  Standard

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024