Transfermarkt LIVE: Club beslist over Vanaken, RSCA heeft vervanger voor Trebel

Transfermarkt LIVE: Club beslist over Vanaken, RSCA heeft vervanger voor Trebel
Zondag 10 juni 2018 - 23:45   I  

Het WK in Rusland staat voor de deur, maar daar zijn ze bij de Belgische clubs niet zo heel erg mee bezig. Die maken dezer dagen werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. De geruchtenmolen draait nu al op volle toeren en bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om op de hoogte te blijven van alle 'done deals' en geruchten.

*Zeven Rode Duivels staan vóór, tijdens of ná het WK mogelijk voor een (top)transfer: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Marouane Fellaini, Mousa Dembele, Simon Mignolet, Dries Mertens en Leander Dendoncker.

*Als Adrien Trebel Anderlecht verlaat, dan weten ze bij paars-wit nu al wie de vervanger van de Fransman moet worden. Met de bij KV Kortrijk weggehaalde Yevhen Makarenko zit de opvolger van Trebel immers al klaar in de wachtkamer.

*FC Barcelona zou van plan zijn om het contract van Thomas Vermaelen met één seizoen te verlengen. De Rode Duivel zou als back-up voor Samuel Umtiti en Gerard Piqué moeten fungeren.

*Liverpool wil Nick Pope weghalen bij Burnley. Het ziet in de Engelsman de ideale vervanger voor Loris Karius en Simon Mignolet.

*Gareth Bale zou een voorstel van Bayern München geweigerd hebben. De Welshman wil Real Madrid enkel en alleen verlaten voor een club uit de Premier League.

*PSV heeft een oogje op Hans Vanaken, maar Club Brugge is allesbehalve van plan om zijn spelmaker te laten gaan.

* Manchester United wil Marouane Fellaini vervangen met een shock-transfer. De Rode Duivel loopt transfervrij de deur uit en José Mourinho wil in de plaats een transfervrije speler aantrekken. Yaya Touré liet zich onlangs nog zéér negatief uit over Manchester City-coach Pep Guardiola en kan nu aan de slag bij rivaal Manchester United.

* AA Gent staat op het punt een sterke dubbeslag op de transfermarkt te slaan. Liverpool biedt 12 miljoen euro plus de uitleenbeurt van Taiwo Awoniyi voor Moses Simon.

* Real Madrid wil uitpakken op de transfermarkt. De Spaanse grootmacht ziet enkele sterkhouders vertrekken en legt naar verluidt maar liefst 150 miljoen euro op tafel voor ex-Genkenaar Sergej Milinkovic-Savic.

* Het begint op een uitverkoop te lijken bij Club Brugge. Na Wesley, Diaby, Denswil lijkt nu ook Anthony Limbombe te gaan vertrekken bij blauw-zwart. Huddersfield zou met een duizelingwekkend bod van 15 miljoen euro aankloppen.

* Het Italiaanse Bologna is geïnteresseerd in Isaac Thelin van Anderlecht. Na een goed seizoen bij Waasland-Beveren leek de Zweed een kans te krijgen bij paars-wit maar nu ziet het er naar uit dat Anderlecht de spits alsnog naar het buitenland ziet vertrekken.

* Neymar heeft een paar eisen voor Real Madrid. Als de Braziliaan naar de Spaanse hoofdstad verkast moet Ronaldo zijn koffers pakken. Ook Marcos Asensio lijkt dan te gaan vertrekken bij Real.

* Naast de interesse uit Italië zou nu ook Galatasaray zich willen versterken met Wesley. De Turkse topclub kan financieel stevig uithalen, waardoor Club Brugge de prijs van de spits wat hoger kan leggen. 

* Volgens La DH heeft Club Brugge de Kroatische verdediger Matej Mitrovic wel nog niet opgegeven. Zo zou Club een bod hebben geplaatst van maar liefst 3,75 miljoen euro, maar ook dat aanbod hebben de Turken geweigerd. Besiktas blijft dus vasthouden aan de vraagprijs tussen de 4 en de 4,5 miljoen. 

* Volgens La DH is Club Brugge  van plan om twee sterkhouders te overtuigen. Ze willen het contract van Hans Vanaken en Ruud Vormer (Vanaken én Vormer tot 2020) openbreken. 

* Volgens Don Balon is het vooral Napoli dat aan de mouw trekt van Karim Benzema. De ploeg van Dries Mertens speelt met de kleine Rode Duivel als valse '9', maar zal volgend seizoen meer dan waarschijnlijk op een andere manier gaan voetballen. Dan is een nieuwe stevige nummer 9 een must en Karim Benzema kan die vacature invullen.

* Anderlecht wil het risico niet lopen dat het naast Orgnjen Vranjes zou grijpen en daarom zou paars-wit volgens Griekse media de speler nu een hoger salaris hebben aangeboden. Het is duidelijk dat Anderlecht Vranjes er heel graag bijwil voor volgend seizoen.

* Er lijkt een straffe transfer in de maak, want volgens Spaanse media zou Atlético Madrid-verdediger Sergio Gonzalez Teston, kortweg Sergi, gevolgd worden door Lokeren. Het jeugdproduct van Atlético is momenteel 23, maar kon zich amper tonen bij het eerste elftal. Speelminuten kreeg hij er wel al, namelijk in de Copa del Rey tegen Elche en Lleida en in de Europa League tegen Kopenhagen.

*Thibaut Courtois neemt pas na het WK een beslissing over zijn toekomst. Ondertussen houden topclubs als Paris Saint-Germain, Real Madrid én Atlético Madrid de Rode Duivel in de gaten.

*Junior Edmilson is een gewild man. Naast Anderlecht zouden ook PSV, West Ham United, Wolverhampton, Fulham, Fiorentina, Genoa en Sassuolo de Standard-uitblinker willen inlijven.

*FC Barcelona zou Koen Casteels op het oog hebben als vervanger van reservedoelman Jasper Cillessen.

*Club Brugge en Anderlecht hopen nog steeds op de komst van Vadis Odjidja.

*Neymar zou aan Paris Saint-Germain gevraagd hebben om Edinson Cavani te lozen. Enkel als de Uruguayaan vertrekt, wil Neymar in Parijs blijven.

*Club Brugge krijgt stevige concurrentie in de strijd om Karlo Letica. Ook PSV en Fiorentina denken aan de doelman van Hajduk Split.

*Wesley Moraes vertrekt mogelijk bij Club Brugge. Lazio hoopt de Braziliaan te strikken. Club zou willen onderhandelen vanaf een transferbedrag van 7 miljoen euro en mag zelfs hopen op een totaalbedrag van 10 miljoen.

*Silvio Proto zet zijn carrière meer dan waarschijnlijk verder bij Lazio. De topclub uit Rome is van plan om de keeper weg te halen bij Olympiakos.

*Als het van Club Brugge afhangt, dan zetten Deni Alar (Sturm Graz), Raphael Rossi (Boavista) en Marcos Senesi (San Lorenzo) binnenkort hun krabbel onder een contract in het Jan Breydelstadion.

*Club Brugge heeft ook de definitieve komst van Matej Mitrovic nog niet opgegeven. Blauw-zwart vond 4,5 miljoen euro te veel voor de Kroaat, maar zou wel bereid zijn om 3,5 miljoen op te hoesten.

*Xherdan Shaqiri staat op het verlanglijstje van Liverpool.

*Hein Vanhaezebrouck hoopt dat Luc Devroe erin slaagt om Ognjen Vranjes los te weken bij AEK Athene. Vanhaezebrouck wil de verdediger er héél graag bij.

*AA Gent dreigt naast Thomas Kaminski te grijpen. De doelman van Kortrijk staat ook in de belangstelling van het Franse Strasbourg.

*Manchester City slaagt er momenteel niet in om Jorginho los te weken bij Napoli. Het is goed mogelijk dat de Engelse kampioen de focus verlegt naar Jean Michael Seri van OGC Nice.

Poll: Wie wordt volgend seizoen kampioen?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024