Verrast Martinez iederéén met Hazard als diepe spits op WK?

Verrast Martinez iederéén met Hazard als diepe spits op WK?
Zondag 10 juni 2018 - 12:53   I   door Redactie

Roberto Martinez selecteerde enkel Romelu Lukaku en Michy Batshuayi als diepe spitsen. Slechts twee voor een volledig WK, dat is niet zo veel. Al ziet de bondscoach het toch enigszins anders.

"Jullie tellen er twee, maar ik tel er vier", zegt de bondscoach in een gesprek met Le Soir. "Mertens speelde het hele seizoen als aanvaller bij Napoli en Hazard speelde in deze rol ook bij Chelsea een paar wedstrijden." Krijgen we in bepaalde duels Hazard als valse negen?

"Ik gaf nu de voorkeur aan meer nummers tien", vervolgt Martinez. "We hebben nu Eden en Thorgan Hazard, Dries Mertens en Adnan Januzaj. We hebben alternatieven. Ik heb Januzaj gekozen boven Benteke. Je moet ook weten dat ik mijn keuzes maak in functie van mijn selectie en niet alleen op basis van individuele prestaties."

Balbezit

"We hebben een team gebouwd om de bal te hebben. Daarom moeten we persoonlijkheden hebben die het vermogen hebben om de bal te houden. We moeten ook een fysiek element toevoegen dat ons in staat stelt om zo vlug mogelijk terug in balbezit te komen na balverlies."

Poll: Is Hazard als diepe spits voor jou een goeie optie?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Hazard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024