Kiest Leon Bailey nu tóch voor de Rode Duivels?

Kiest Leon Bailey nu tóch voor de Rode Duivels?
Maandag 15 oktober 2018 - 13:11   I  

Leon Bailey is nog steeds maar 21 jaar oud, maar de vleugelaanvaller maakt wel al enkele jaren het mooie weer bij achtereenvolgens KRC Genk en Bayer Leverkusen. Voor een nationale ploeg speelde Bailey tot dusver nog niet. En daar zijn enkele redenen voor…

Eerst en vooral heeft Bailey de keuze tussen verschillende nationale ploegen. Hij kan voor zijn vaderland Jamaica uitkomen, maar ook de nationale ploeg van België en die van Engeland zijn een optie. Bailey zou nu toch voor Jamaica gekozen hebben, maar nu duikt er een nieuw probleem op.

Bailey wil immers enkel en alleen voor Jamaica uitkomen als ook zijn (half)broer Kyle Butler een kans krijgt van de bondscoach. Bij de Jamaicaanse Voetbalbond wilden ze Butler eerst testen laten afleggen, maar dat is dan weer niet naar de zin van Bailey en zijn entourage. En daarom is Bailey nu kwaad.

(Lees verder onder de foto)

"We hadden een afspraak, maar de bond hield zich er niet aan"

De winger van Leverkusen weigerde om tegen Bonaire in actie te komen omdat zijn broer niet opgeroepen werd. “Ik accepteerde de uitnodiging van de bond en was klaar om voor Jamaica te spelen. Omdat we een afspraak hadden. Maar eens ik bij de nationale ploeg aankwam, bleek dat de bond zijn woord niet zou houden. Daarom besliste ik om niet te spelen”, aldus Bailey.

Volgens het plaatselijke The Gleaner had de afspraak met de bond alles te maken met Kyle Butler, de halfbroer van Bailey. Het is niet de eerste keer dat Bailey zijn broertje dicht bij zich wil. In het verleden waren er al problemen bij KRC Genk, waar Butler niet in de A-kern geraakte en Bailey vervolgens naar Bayer Leverkusen verkaste. Butler trok toen naar Westerlo, maar wist daar niet door te breken.

Rode Duivels?

Of Bailey nu nog in actie wil en zal komen voor Jamaica is niet duidelijk. Kiest hij in extremis toch nog voor Engeland of… De Rode Duivels? Het zou zomaar kunnen. Al moet Bailey dan natuurlijk niet hopen dat zijn halfbroer een plaatsje zal krijgen in de kern van Roberto Martinez…

Poll: Zou jij Leon Bailey graag bij de Rode Duivels zien spelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Engeland  I  Jamaica  I  Bayer Leverkusen  I  KRC Genk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024