'Deze Belgische topclub pakt groots uit met komst van Chancel Mbemba'

'Deze Belgische topclub pakt groots uit met komst van Chancel Mbemba'
Maandag 10 december 2018 - 14:00   I  

In de zomer opteerde hij nog voor een transfer naar FC Porto, maar nu zou Chancel Mbemba toch voor een terugkeer naar de Belgische competitie kiezen. In Portugal komt de verdediger nauwelijks aan spelen toe. Een vertrek dringt zich dan ook op.

Porto legde eind juli nog bijna 8 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige Mbemba. Bijna vijf maanden later oogt de balans wel érg mager voor de Congolees: amper één keer verscheen Mbemba aan de aftrap bij Porto, in de Ligabeker tegen tweedeklasser Varzim. Voor het overige moest Mbemba het stellen met twee korte invalbeurten, goed voor in totaal veertien speelminuten.

Mbemba heeft het een beetje gehad bij Porto, waar hij moet opboksen tegen de Brazilianen Felipe en Eder Militao en weinig uitzicht heeft op speelkansen. Enter Anderlecht, dat op zoek is naar een verdediger en ook in de zomer al met Mbemba aan de haal wilde gaan.

Transfer of uitleenbeurt?

Lange tijd zag het er naar uit dat paars-wit Mbemba zou terughalen, maar uiteindelijk bereikte het geen akkoord met Newcastle United. Volgens Congolese media zou Anderlecht nu alles uit de kast willen halen om Mbemba in te lijven. Het zou zelfs al zo goed als zeker zijn dat Mbemba gaat tekenen. Het is wel nog niet duidelijk of het om een definitieve transfer of een uitleenbeurt zou gaan.

Poll: Zou jij Mbemba graag terug bij Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Porto  I  Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024