Arthur Theate kan naar Belgische topclub, KV Oostende vraagt 10 (!) miljoen

Arthur Theate kan naar Belgische topclub, KV Oostende vraagt 10 (!) miljoen
Donderdag 18 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

Arthur Theate (20) is ongetwijfeld één van de ontdekkingen van het seizoen in de Jupiler Pro League. De linksvoetige verdediger schopte het van overbodige speler bij Standard tot uitblinker bij KV Oostende... En straks misschien wel tot Rode Duivel.

Aan het einde van vorig seizoen moest Theate opkrassen bij Standard. De verdediger kreeg er geen nieuw contract en werd bijgevolg een transfervrije speler. Theate ging testen bij KV Oostende en kreeg daar ook een contract.

Dat Theate vandaag zou staan waar hij nu staat, had niemand bij KVO wellicht verwacht. De 20-jarige Theate werd een vaste waarde in de ploeg van Alexander Blessin en schopte het ondertussen zelfs tot de voorselectie van bondscoach Roberto Martinez.

Bod van 5 miljoen geweigerd

Dat Theate indruk heeft gemaakt tijdens de voorbije maanden, is dan ook duidelijk. In januari wilde het Italiaanse Bologna nog 5 miljoen euro ophoesten om de speler al weg te halen bij KV Oostende. Het bestuur hield een vertrek van Theate, die eveneens op interesse van de Belgische topclubs kan rekenen, tegen.

KVO kleefde toen al een transfersom van liefst 10 miljoen euro op het hoofd van Theate. Voor dat bedrag kunnen Belgische of buitenlandse ploegen Theate weghalen aan de Kust. De verdediger heeft bij Oostende nog een contract tot de zomer van 2023.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Theate graag zien spelen?

TAGS  I  KV Oostende  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024