Antwerp komt met officieel statement na befaamde Overmars-persconferentie

Antwerp komt met officieel statement na befaamde Overmars-persconferentie
Donderdag 24 maart 2022 - 19:00   I   door Redactie

Antwerp kreeg heel wat kritiek over zich heen. Enkele sponsors trokken zich zelfs al terug en dus was het hoog tijd dat de Great Old met een officieel statement naar buiten kwam.

Naast het feit dat het onderzoek rond het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars bij Ajax nog niet afgerond is, kregen ze ook heel wat kritiek omdat ze er amper aandacht aan schonken. De nieuwe technisch directeur kreeg dan weer de volle laag omdat hij amper schuldbesef toonde.

Bij Antwerp keken ze in de spiegel en zagen ze dat ze het niet goed deden. "Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten. De kritiek daarop is terecht", zijn ze van mening.

"Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer."

Diepgaande gesprekken

"We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn", gingen ze verder. "Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt."

Poll: Vind jij dit statement voldoende?

TAGS  I  Antwerp  I  Ajax

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024