Klap voor Alderweireld: Antwerp-speler mist unieke kans en valt uit de boot

Klap voor Alderweireld: Antwerp-speler mist unieke kans en valt uit de boot
Woensdag 31 mei 2023 - 12:30   I   door Redactie

Toby Alderweireld heeft dit seizoen een indrukwekkende comeback gemaakt bij Antwerp, maar het hoogtepunt zal er niet komen.

Misschien nog wel op collectief vlak in de vorm van een titel met Antwerp, al zijn de kansen na het gelijkspel op Union wel geslonken, maar zeker niet op individueel vlak. Terwijl het dit jaar toch een unieke kans was om een trofee te pakken.

Woensdag maakte de Pro League immers de genomineerden bekend voor Speler van het Jaar. En de winnaar komt sowieso uit het trio Victor Boniface, de topschutter van Union, Mike Trésor, de assistkoning van KRC Genk en Teddy Teuma, de metronoom van Union.

Alderweireld strandde op de meest ondankbare plaats, de vierde net naast het podium. Voorts in de top tien nog twee spelers van Antwerp, drie van Genk en dus twee van Union. Cuypers van AA Gent en De Cuyper van Westerlo zijn de vreemde eenden in de bijt.

De top tien voor Speler van het jaar:

? Victor Boniface - Union

? Teddy Teuma - Union

? Mike Trésor - KRC Genk

4. Toby Alderweireld - Antwerp

5. Hugo Cuypers - AA Gent

6. Jean Butez - Antwerp

7. Vincent Janssen - Antwerp

8. Bryan Heynen - KRC Genk

9. Joseph Paintsil - KRC Genk

10. Maxim De Cuyper - Westerlo

Poll: Vind je dat Alderweireld de trofee zou verdiend hebben?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024