LIVE: Onderzoek naar transfers én matchfixing in JPL - Coucke reageert, advocaat Bayat 'verrast' door aanhouding

Vrijdag 12 oktober 2018 - 18:57

LIVE: Onderzoek naar transfers én matchfixing in JPL - Coucke reageert, advocaat Bayat 'verrast' door aanhouding

Er ligt een bom onder het Belgische voetbal en ze dreigt héél binnenkort te ontploffen. De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League.

Hieronder kom je aan de hand van live updates alles te weten over het lopende onderzoek:

18:55

Mechelen-bestuur strijdvaardig

KV Mechelen geeft de moed niet op. “De werking van de club, van A-kern, dames, G-team tot de hele jeugdacademie en alle grote projecten die in de steigers staan zoals de stadionverbouwing blijven gegarandeerd. Ook alle wedstrijden gaan gewoon door", klinkt het op de clubwebsite. 

"Eerst en vooral hebben we nogmaals bevestigd gekregen dat KVM niet is betrokken bij of op de hoogte is van illegale praktijken”, benadrukt voorzitter Johan Timmermans. “We hebben het volste vertrouwen in het onderzoek.  De uitmatch tegen Tubize werd net zoals de andere wedstrijden in 1B door de Pro League uitgesteld naar begin november. Onze volgende matchen staan we weer aan de aftrap. Zo loopt de ticketverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk op 21 oktober door."

"De club heeft voldoende sterke aandeelhouders en financiële slagkracht om de aangegane projecten en engagementen te voltooien. De toekomst van KV Mechelen is verzekerd", voegt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx er nog aan toe.

18:41

Coucke reageert

Anderlecht-voorzitter heeft vrijdagavond voor het eerst gereageerd op het schandaal. "We willen de zaken fundamenteel veranderen en met België het voorbeeld geven in Europa", aldus Coucke in 'De Afspraak op Vrijdag'.  "Ik heb de vorige dagen enorm veel contact gehad met de Europese voetbalinstanties. Zij volgen het heel nauw en gaan er ons ten volle in steunen."

"Misschien kunnen we zelfs het voorbeeld geven", benadrukt Coucke. "Daar moeten we dus van een ramp een voorbeeld maken. Niemand moet zeggen dat ze niet weten wat er aan de hand was."

Lees de volledige reactie van Coucke in dit artikel.

17:56

Advocaat Bayat is 'verrast'

De advocaat van Mogi Bayat, Jean-Philippe Mayence, is naar eigen zeggen verrast door de aanhouding van zijn cliënt. "Mocht deze zaak zo niet gemediatiseerd worden, zou Bayat nooit in voorlopige hechtenis zitten", aldus Mayence. Lees zijn volledige reactie hier.

17:18

Naam van Mateja Kezman duikt op

Plots duikt ook de naam van Mateja Kezman, ex-spits van onder meer PSV en Chelsea, op in het nieuws. Volgens Servische media zou Kezman samen met een andere makelaar - Uros Jankovic - gefoefeld hebben. Het kantoor van de makelaars zou 30 miljoen euro witgewassen hebben.

16:45

Mechelen-fans zijn bang, maar blijven achter club staan

Gert Van Dyck, vertegenwoordiger van de KV Mechelen-fans, heeft in een statement laten weten dat de fans achter hun club blijven staan. Tegelijkertijd zijn ze ook wel ongerust. "De fans zijn vooral bang dat er straffen gaan uitgesproken worden over de club, voor de daden van individuen", zegt Van Dyck.

"Er is duidelijk gemaakt dat als er sprake is van strafbare feiten, deze gepleegd werden door een aantal individuen binnen het bestuur. Maar dat moet eerst nog onderzocht worden. Tot dan is het vooral afwachten tot er meer informatie is."

"De supporters zijn boos en ontgoocheld, maar blijven vooral achter hun club staan", benadrukt Van Dyck nog. "Dit is een zware periode, maar we hebben al veel moeilijke momenten meegemaakt. Er wordt vooral gevreesd dat de club zal gestraft worden voor de daden van mensen die op eigen initiatief handelden."

16:28

Foefelde Bayat ook met transfer Kums?

De kans is groot dat Mogi Bayat, spilfiguur het hele schandaal, ook foefelde bij de transfer van Sven Kums. Die trok van Gent via Watford en Udinese uiteindelijk naar Anderlecht. Lees er hier meer over.

16:00

Nieuw probleem voor Leko

Ivan Leko mag dan wel opnieuw vrij zijn, toch is hij nog niet van zijn zorgen verlost. De Kroaat heeft wellicht enorme imagoschade geleden. Lees er in dit stuk meer over.

15:41

Bormans haalt uit

Philippe Bormans, gewezen manager van STVV en tegenwoordig aan de slag bij Union, heeft zwaar uitgehaald na het schandaal. “Ik ben gedegouteerd” en “Iedereen is schuldig, ook ik”, klinkt het onder meer. Lees hier zijn volledige uithaal.

15:26

Kris Peeters wil ingrijpen

Vice-eersteminister Kris Peeters wil ingrijpen na het uitgelekte schandaal in de Belgische voetbalwereld. Hij wil de fiscale en RSZ-kortingen die professionele voetballers krijgen evalueren. Lees er hier alles over.

15:04

Myny traint mee bij OHL

Olivier Myny trainde vrijdag gewoon mee bij OH Leuven. De speler werd eerder deze week aangehouden en ondervraagd in de zaak rond financiële fraude en matchfixing, maar is nu opnieuw vrij. Bij OH Leuven willen ze geen commentaar geven op de situatie.

14:45

Persmededeling Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft een persmededeling gestuurd. "Naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek, dat al enkele dagen loopt, werden twee bestuurders van Waasland-Beveren, voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs, verhoord. Na het verhoor werden beide bestuurders opnieuw in vrijheid gesteld. Ze blijven beschikbaar van het gerecht en werken volop verder mee aan het onderzoek."

"De club blijft achter haar voorzitter en CFO staan en heeft alle vertrouwen in het verder verloop en de goede afloop van het onderzoek. Andere bestuursleden en de club zelf maken op dit ogenblik geen deel uit van het onderzoek. De naam van onze doelman Davy Roef verscheen intussen ook in de media. Davy werd enkel gehoord als getuige. Hij nam deze ochtend meteen terug deel aan de training op de Freethiel."

13:30

Uytterhoeven mengt zich

Ook Marc Uytterhoeven, voormalig journalist en de grote man van de redding in het seizoen 2002-2003 van KV Mechelen heeft het spoedberaad bij Malinwa bijgewoond. Ook vandaag was hij weer van de partij. Enkele clubleden van KV Mechelen worden beschuldigd van matchfixing.

13:01

Leko reageert

“Ik heb net twee dagen in de gevangenis gezeten, dat was heel zwaar voor mij", vertelde Ivan Leko nadat hij de training leidde bij Club Brugge aan HLN. "Ik heb nog geen idee hoe mijn reputatie als voetbalcoach hier onder geleden heeft, dat zal nog moeten blijken

11:07

Waasland-Beveren maakt zich geen zorgen

Bij Waasland-Beveren, waar voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs voorlopig geen contact meer mogen hebben met mensen in de voetbalwereld, maken ze zich geen zorgen.

"Wij staan 100 procent achter onze mensen", klinkt het bij monde van persverantwoordelijke Martijn Dejonge bij Het Laatste Nieuws.  “Er zijn verschillende mensen die nu als back-up kunnen fungeren. Ondervoorzitter Jozef Van Remoortel neemt op korte termijn, tot Dirk terug komt, de honneurs waar. De CFO wordt vervangen door verschillende mensen. Niet makkelijk, maar de secretaris en de dienst boekhouding proberen zijn afwezigheid op te vangen.”

Voor degradatie zijn ze op de Freethiel niet bang. “Daar hebben we hoegenaamd geen schrik voor”, benadrukt De Jonge. “Waarom zouden we? Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt dat er hen iets te verwijten valt. Bovendien zou de club haar aansprakelijkheid dan moeten bewezen worden, en in dat geval zou het om de helft van het bestuur moeten gaan. Dat is hier niet het geval denk ik. Nogmaals, wij zijn ervan overtuigd dat er onze mensen niks te verwijten valt.”

10:50

Nieuwe manager Leko reageert

Milos Maric, sinds februari van dit jaar de manager van Leko, heeft bij Het Laatste Nieuws gereageerd op de hele heisa. “Wat er zich nu allemaal afspeelt rond Ivan, is belachelijk. Ze hadden gewoon een bekend gezicht nodig. Ik geloof Ivan voor de volle 300%.”

10:44

Fans van Club applaudisseren voor Leko

De fans van Club Brugge hebben Ivan Leko bij zijn terugkomst op Jan Breydel op een luid applaus getrakteerd. Bekijk het filmpje in dit artikel.

10:26

Roef is géén verdachte

Roef is in het onderzoek géén verdachte, maar wel een getuige. "Davy Roef is zelfs niet tot bij de onderzoeksrechter gebracht. Hij is niet in verdenking gesteld van matchfixing of eender welk feit. Hij is dus louter als getuige ondervraagd. Zoiets kan nu eenmaal eenieder van ons overkomen", aldus zijn advocaat Walter Damen in een reactie aan Sporza.

10:12

Mortelmans vrijgelaten

Het Laatste Nieuws meldt dat Walter Mortelmans, één van de makelaars die werd opgepakt en verhoord, is vrijgelaten onder voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat Mortelmans de eerstvolgende drie maanden geen contact met de pers mag hebben.

9:55

Siljanoski niét de manager van Leko

Dragan Siljanoski, de laatste makelaar die tot dusver werd aangehouden, is niét de maeklaar van Ivan Leko. De Club Brugge-trainer laat zich sinds februari van dit jaar vertegenwoordigen door Milos Maric.

9:33

Belgische supporters woest

Belgian Supporters, de nationale supporterskoepel die fans uit alle geledingen van het Belgische clubvoetbal vertegenwoordigt, heeft gereageerd op het schandaal. "Blijkbaar heb je geen Chinees nodig om het voetbal kapot te maken", klinkt het. "Het lijkt erop dat het in onze eigen gouden torens van de voetbalwereld niet meer om voetbal gaat, maar om snel geldgewin."

"De Belgische supporters zijn woest. Blijkbaar zijn zij de enige die consequent trouw blijven aan hun club. De rest zit in nevelen van makelaars en financiële schimmigheid", zegt Belgian Supporters.

"We hopen dat het parket grondig te werk gaat. Want de supporters willen dat elke tegel omgedraaid wordt. We willen weten wie er wel en niet schuldig is. Tot slot willen we dat het gedaan moet zijn met meer achterpoorten dan ingangen. We willen systemen die dit soort misbruiken onmogelijk maken. We vragen de voetbaloverheden (JPL, KBVB, FIFA en UEFA) om hier echt werk van te maken. We vragen de burgerlijke overheden ook om hier een wettelijk kader voor te scheppen."

9:18

Bayat foefelde met Anderlecht-transfers

Mogi Bayat zou gefoefeld hebben met transfers van Anderlecht. Het gaat alleszins al over de deals rond Onyekuru, Saief en Hanni. Lees er hier meer over.

8:41

Mary haalt zwaar uit

Sven Mary, de advocaat van spelersmakelaar Mejjati, heeft zwaar uitgehaald naar het gerecht. "Dit is een aanfluiting rechtsstaat en amateuristisch", klinkt het onder meer. Lees de volledige uithaal van Mary in dit artikel.

8:33

Davy Roef vrijgelaten

Davy Roef, de doelman van Waasland-Beveren die verhoord werd over matchfixing, is vrijgelaten. Donderdagavond rond 23.30 uur heeft hij het gebouw van de federale gerechtelijke politie in Hasselt mogen verlaten.

8:25

Ook nieuwe manager Leko aangehouden

Dragan Siljanoski, de nieuwe manager van Ivan Leko, is de negende persoon die is aangehouden. Dit is een nieuwe klap voor Leko, wiense oude - Dejan Veljkovic - én nieuwe manager nu in de cel zitten. Lees er hier meer over.

8:00

Advocaten: "Bayat niet verdacht van manipulatie en corruptie"

Het onderzoek naar Mogi Bayat zou niet gaan om corruptie of manipulatie (van wedstrijden). De makelaar wordt volgens zijn advocaten enkel en alleen verdacht van witwaspraktijken. Lees er hier meer over.

7:45

Wie blijft aangehouden?

8 mensen blijven volgens Sporza aangehouden. Het gaat om:

- makelaar Mogi Bayat (criminele organisatie en witwassen)
- Laurent Denis, de advocaat van Bayat (witwassen)
- makelaar Dejan Veljkovic (criminele organisatie, witwassen en omkoping)
- de vrouw van Veljkovic (witwassen)
- makelaar Karim Mejjati (witwassen)
- scheidsrechter Bart Vertenten (criminele organisatie en corruptie)
- Olivier Somers, bestuurder KV Mechelen (omkoping)
- Thierry Steemans, bestuurder KV Mechelen (omkoping)

7:31

Degradatie voor Waasland-Beveren?

Waasland-Beveren moet vrezen voor verplichte degradatie. Verschillende bestuursleden van de club zouden zich schuldig gemaakt hebben aan matchfixing. Lees er hier meer over.

7:17

Onderzoek naar geldsom die Leko ontving

Ivan Leko is opnieuw op vrije voeten, maar officieel wordt hij nog steeds in verdenking gesteld. In geldsom die hij in 2015 reeds ontving, moet onderzocht worden. Lees er hier meer over.

7:00

Duchatelet beschuldigt Anderlecht

Roland Duchatelet, ex-voorzitter van Standard, heeft stevige beschuldigingen geuit aan het adres van RSC Anderlecht. Volgens hem maakte paars-wit zich enkele seizoenen geleden schuldig aan matchfixing. Lees er hier alles over.

23:59

Vertenten blijft aangehouden

Scheidsrechter Bart Vertenten blijft aangehouden. Dat heeft zijn advocaat Johnny Maeschalck bevestigd bij het verlaten van het gerechtsgebouw in Tongeren. Advocaat Maeschalck wilde niet veel kwijt. "Mijn cliënt is aangehouden voor verder onderzoek en we moeten afwachten nu", klonk het bij Het Laatste Nieuws.

21:38

Leko in tegenaanval

Het is niet uitgesloten dat Ivan Leko in de tegenaanval gaat. Mogelijk onderneemt de coach van Club Brugge zelf stappen vanwege onherstelbare imagoschade die hij geleden heeft.

20:15

Woeste fans

"Blijkbaar heb je geen Chinees nodig om voetbal kapot te maken. Het lijkt erop dat het in de gouden torens van de voetbalwereld niet meer om voetbal gaat, maar om snel geldgewin. Dat is alvast de perceptie die al langer leeft bij trouwe voetbalsupporters", aldus Eddy Janssis, kersvers voorzitter van de overkoepelende fanvereniging Belgian Supporters. "Het vervalsen van matchen is zowat het ergste wat je tegenover je trouwste steakholders kan doen. Zonder supporters is er geen voetbal, zijn er geen reclame-inkomsten, gaat je televisiecontract in waarde naar omlaag. De Belgische supporters zijn woes

19:20

HLN-journalist in de boeien

Een andere journalist van Het Laatste Nieuws is nog niet vrij. Het gaat om Stijn Joris. Hij werd geboeid binnengebracht om voor de onderzoeksrechter in het gerechtshof van Tongeren te verschijnen.

18:48

Journalist vrijgelaten

Frank Dekeyser, KV Mechelen-watcher van Het Laatste Nieuws, is vrijgelaten.

18:36

KV Mechelen reageert

"De raad van bestuur heeft kennis genomen van de mededeling van het parket en komt zo snel mogelijk bijeen om de huidige beschikbare informatie te bespreken", meldt KV Mechelen in een statement.

"KV Mechelen benadrukt ten stelligste dat het als club niet betrokken is bij illegale praktijken. Op geen enkel moment heeft KVM initiatief genomen om afspraken te maken om wedstrijden te beïnvloeden. KVM is ook niet op de hoogte van dergelijke initiatieven en distantieert zich bijgevolg van eventuele en al dan niet genomen persoonlijke initiatieven."

"Verder hebben we het volste vertrouwen in het lopende onderzoek en wachten we de resultaten van het onderzoek af."

18:01

Meer uitleg

Ivan Leko en zijn advocaat Walter Van Steenbrugghe geven vandaag nog meer uitleg over de hele zaak. Straks zal er een persconferentie volgen.

17:12

Leko verdacht van witwassen

Hoewel Ivan Leko werd vrijgelaten, staat hij wel onder verdenking van witwaspraktijken. Deze feiten zouden zich enkele jaren geleden hebben voorgedaan, toen Leko nog speler was, meldt Sporza.

17:04

Scheidsrechtersbaas Verbist reageert

"De betrokken scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten worden met onmiddellijke ingang geschorst." Dat laat scheidsrechtersbaas Johan Verbist weten.

16:39

Goed nieuws voor Club Brugge

Club-coach Ivan Leko is volgens Sporza door de onderzoeksrechter vrijgelaten zonder voorwaarden. Gisterenochtend, toen de zaak losbarste, werd Leko thuis meegenomen door de politie en werd hij ondervraagd. Vandaag verscheen de coach van Club Brugge voor de onderzoeksrechter van Tongeren en zonet werd Leko dus vrijgelaten. 

16:07

Delferière verdacht van private corruptie

Scheidsrechter Sébastien Delferière is in verdenking gesteld voor private corruptie in het voetbalschandaal rond matchfixing en witwaspraktijken. Ondertussen is de scheidsrechter wel vrijgelaten onder voorwaarden. 

15:42

Veljkovic betrokken bij mogelijke matchfixing

"Dejan Veljkovic zou in samenspraak met de vier bestuursleden van KV Mechelen, rechtstreeks of via contacten, het resultaat van de match KVM-WBE hebben willen beïnvloeden, door afspraken te maken met bestuursleden van Waasland-Beveren. Er zouden ook afspraken gemaakt zijn met scheidsrechter Bart Vertenten. Om hem te paaien, zouden ook twee journalisten benaderd zijn geweest om hogere quoteringen te geven aan Vertenten", aldus Het Nieuwsblad.

15:05

Derde spelersmakelaar opgepakt in fraudezaak

Na Bayat en Veljkovic is nu met Walter Mortelmans een derde belangrijke spelersmakelaar opgepakt. Mortelmans is onder meer bekend is bekend als zaakwaarnemer van Laurent Depoître (Huddersfield Town) en van verschilende spelers van KV Mechelen en Waasland-Beveren. 

Mortelmans is ook de makelaar van Olivier Myny,die vanmiddag werd verhoord over mogelijke matchfixing tijdens KV Mechelen-Waasland-Beveren op de laatste speeldag vorig seizoen

14:45

Club Brugge wil gesprek met trainer

Vanaf het moment dat Ivan Leko wordt vrijgelaten, en daar gaat Peter Vandenbempt wel vanuit, wil het bestuur rond de tafel gaan zitten met Ivan Leko om enkele dingen uit te klaren en te zien in welke mate de coach betrokken is bij onfrisse praktijken.

14:07

Club Brugge krijgt nieuws over Leko

Sporza laat weten dan Club Brugge de bevestiging heeft gekregen dat Leko niet betrokken is bij matchfixing. Dit is uitstekend nieuws voor blauw-zwart, want het was de grote vrees van verschillende analisten dat Leko hierbij betrokken zou zijn 

13:15

Myny als tweede speler ondervraagd

Er is bevestiging over de identiteit van de tweede speler van Waasland-Beveren die verhoord wordt. Het gaat om Olivier Myny, die momenteel aan de slag is bij OHL, maar die vorig seizoen op de Freethiel voetbalde. 

12:55

Roef wordt ondervraagd

Davy Roef, doelman bij Waasland-Beveren, is de eerste voetballer die ondervraagd wordt. Hij is de eerste voetballersnaam die effectief uitlekt aan de media. Mogelijk volgen er nog voetballers.

12:43

Geen arrestaties in Luxemburg

Bij huiszoekingen in het Groothertogdorm Luxemburg is niemand opgepakt weet Sporza te melden.  Zowel bij banken als bij  één commerciële onderneming werden deze voormiddag huiszoekingen verricht. 

12:07

Topref Vertenten wacht in onzekerheid

Bart Vertenten is in de voormiddag 3 uur lang aan de tand gevoeld door de instanties. De topref wordt nu overgebracht naar Tongeren, waar de onderzoeksrechter hem zal vertellen of hij al dan niet mag beschikken. 

11:53

KVM-Directeur voor onderzoeksrechter

Sporza weet te melden dat  Stefaan Vanroy, sinds kort de sportief directeur van KV Mechelen straks voor de onderzoeksrechter zal verschijnen. Gisteren werd Vanroy al 3 uur ondervraagd. 

11:42

Huyck vrijgelaten

Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck werd vrijgelaten intussen. Gisteren was hij ook opgepakt voor verhoor.

11:30

Leko voor onderzoeksrechter

Ivan Leko verschijn iets vroeger dan gepland voor de onderzoeksrechter. Normaal zou dat pas om 12 uur gebeuren. In een geblindeerde politiecombi kwam Leko aan.

10:48

Club in ongewisse

Opmerkelijk genoeg weet men bij Club Brugge nog steeds niets meer. Trainer Ivan Leko wordt nog steeds vastgehouden. "We weten zelf van niets", benadrukt CEO Vincent Mannaert.

10:05

Spelers Waasland-Beveren verhoord

Het Laatste Nieuws meldt dat er nu ook spelers van Waasland-Beveren mee zijn genomen voor verhoor. Dat heeft wellicht te maken met de laatste wedstrijd van vorig seizoen tussen KV Mechelen en WB.

09:53

Venanzi opgepakt

Volges Het Nieuwsblad zou nu ook Standard-voorzitter Bruno Venanzi opgepakt zijn.

09:40

Cossey leidt training

Opnieuw geen Ivan Leko bij Club Brugge op de training. Assistent-coach Rudy Cossey leidt de training. Leko bracht de nacht door in de cel en verschijnt later vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren.

09:17

Bayat en Vertenten ondervraagd

Op dit moment worden Mogi Bayat en Bart Vertenten ondervraagd. Ze moesten zich vanaf 8 uur deze ochtend verantwoorden.

08:36

Voorzitter Waasland-Beveren opgepakt

Ook de voorzitter van Waasland-Beveren, Dirk Huyck, is gisteravond nog opgepakt in het kader van het onderzoek. Dat meldt HLN. Meer info is er nog niet over zijn rol.

07:41

"Bananenrepubliek"

Ook in Nederland is de bom onder het Belgische voetbal groot nieuws. Daar reageert men erg scherp en heeft men niet bepaald lof voor ons land. Op de voorpagina van de sportkatern van het Algemeen Dagblad heeft de krant het over "een bananrepubliek bovenaan de FIFA-ranking". Als uithaal naar België kan dat tellen...

07:30

KV Mechelen moest zich redden

Dejan Veljkovic deed er alles aan om KV Mechelen te redden vorig seizoen. Zo werden spelers van Eupen benaderd en de twee refs Vertenten en Delferière. Ook spelers van Waasland-Beveren werden benaderd. WB speelde de laatste wedstrijd van het voorbije seizoen op KV Mechelen. Het werd 2-0 voor Malinwa.

23:52

Wordt vervolgd...

Donderdag wordt de draad terug opgepikt. Wat staat er dan te gebeuren? Mogi Bayat en Dejan Veljkovic - de spilfiguren in de hele zaak - zullen ondervraagd worden. De overige personen die werden opgepakt, waaronder Ivan Leko, zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. In het geval van Leko gebeurt dat om 12 uur.

23:34

Gevangenisstraf voor betrokkenen?

Er hangt de betrokkenen in de zaak een celstraf van drie tot zes jaar boven het hoofd, als blijkt dat ze effectief zaken mispeuterd hebben. Ook een levenslange schorsing in het voetbal is mogelijk. Lees er hier meer over.

22:41

Veljkovic hielp Anderlecht aan titel

Dejan Veljkovic hielp Anderlecht in 2012 eigenhandig aan de titel door er met een huzarenstukje voor te zorgen dat Milan Jovanovic Liverpool inruilde voor paars-wit. Hoe hij dat deed? Dat lees je hier.

22:24

Jupiler Pro League wordt niet stopgezet

De Belgische competitie trekt zich na de interlandbreak gewoon weer op gang. Bij de Pro League zijn ze niet van plan om de competitie (tijdelijk) stop te zetten omwille van het schandaal. Lees er hier meer over.

22:14

Leko donderdag om 12 uur voor onderzoeksrechter

Ivan Leko verschijnt morgen rond 12 uur voor de onderzoeksrechter in Tongeren.

Reageer

Gelieve hier in te loggen alvorens je een opmerking kan plaatsen.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Lokeren  I  KV Mechelen  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk

Woensdag 20 februari 2019

17 21:01 Vriendin van Karl Vannieuwkerke klapt uit de biecht: "Dat was schrikken, zeg!" ( 21 )
17 20:15 Clement komt met update over situatie Pozuelo naar buiten ( 222 )
15 19:33 'Beste keeper ter wereld' ter Stegen pakt uit met buitenaardse save (VIDEO) ( 146 )
17 19:01 'Anderlecht en Standard strijden om smaakmaker uit JPL' ( 241 )
17 18:30 Genk plots genoemd in Operatie Propere Handen: 'Dit is er aan de hand' ( 427 )
18 18:00 'Ronaldo lokt Zidane en deze drie Real Madrid-sterren naar Juventus' ( 101 )
17 17:11 'Danjuma, Djenepo én Osimhen spelen volgend seizoen bij dezelfde club' ( 326 )
17 16:38 'Rutten grijpt in en gooit deze 6 spelers uit A-ploeg Anderlecht' ( 537 )
9 16:07 'Wesley Moraes gooit hoge ogen bij Club Brugge' ( 130 )
17 15:36 Luna Stevens maakt volgers helemaal gek met topless foto ( 303 )
3 15:06 'Wenger onderhandelt in het grootste geheim met Europese grootmacht' ( 67 )
17 14:34 ‘Anderlecht kan 4 (!) miljoen verdienen aan floptransfer’ ( 208 )
8 14:03 Grootse Denayer legt Messi lam, Franse media zijn lyrisch ( 113 )
17 13:31 ‘Pozuelo speelt erg smerig spelletje met KRC Genk’ ( 698 )
17 13:00 Mannaert geeft belangrijke update over toekomst van Leko ( 288 )
17 12:30 Gemiste toptransfer: "Ik mocht niet naar Club Brugge of Anderlecht" ( 188 )
6 12:00 Rode Duivel afgemaakt: “Om rond te komen verkoopt hij schoenen die hij gratis krijgt” ( 797 )
17 11:30 Fred Rutten ligt plots zwaar onder vuur bij Anderlecht ( 372 )
5 11:00 'Kevin De Bruyne enorm in de problemen bij Manchester City' ( 1004 )
17 10:30 Fellaini zet zinnen nu al op transfer naar deze (verrassende) Belgische club ( 396 )
17 10:00 'Barcelona en Club Brugge gaan onderhandelen over transfer van topspeler' ( 798 )
17 09:29 KRC Genk kondigt belangrijk nieuws aan: "Hij blijft bij ons" ( 359 )
17 09:02 'Propere Handen' gaat verder: 'Deze Belgische trainer wordt ondervraagd' ( 145 )
17 08:33 Coucke onderneemt actie bij RSCA: 'Ik wil hem zo snel mogelijk weg!' ( 791 )
17 08:04 Uitgelekt: 'Leko weet al dat het over is voor hem bij Club Brugge' ( 694 )
17 07:36 'Ultieme doorbraak in transfersoap rond Pozuelo' ( 411 )
17 07:09 'Anderlecht verrast vriend en vijand en shopt bij Manchester United' ( 388 )

Dinsdag 19 februari 2019

17 23:01 Anderlecht is het beu en haalt keihard uit naar Mogi Bayat ( 246 )
8 22:51 Liverpool en Bayern gelijk na hevige strijd, Barça scoort niet in Lyon ( 68 )
17 22:00 Kogel is door de kerk: Erg slecht nieuws voor Anderlecht ( 730 )
17 21:33 Kijkers geloven niet wat ze horen van Filip Joos in Extra Time: "Wablief?" ( 1571 )
17 21:04 Club Brugge-fans maken Imke Courtois helemaal af ( 893 )
3 20:00 'PSG doet monsterbod op sterkhouder van Club Brugge' ( 888 )
4 19:30 'Sergio Ramos wil dat Thibaut Courtois Real Madrid onmiddellijk verlaat' ( 2822 )
17 19:01 'Dit bedrag wil Toronto betalen voor Pozuelo' ( 837 )
17 18:30 Opvolger van Alejandro Pozuelo bij Genk speelt bij Club Brugge ( 823 )
17 18:02 Ophefmakend nieuws over Wesley Moraes bevestigd: "Ja, het klopt" ( 833 )
17 17:30 Carcela: "Daarom stak ik mijn middenvinger op tegen Anderlecht" ( 509 )
17 17:00 Ivan De Witte grijpt in bij AA Gent: "Dit kan ik niet laten passeren" ( 449 )
17 16:30 Genk-voorzitter Croonen neemt alle twijfels weg over Pozuelo ( 854 )
17 15:34 Jan Mulder haalt uit naar Club Brugge en Anderlecht: "Beschamend!" ( 486 )
8 15:02 Schokkende onthulling: "Real Madrid en UEFA hebben deal gesloten in Champions League" ( 712 )
15 14:33 Hilariteit in Jan Breydelstadion: Club-fans warmen mee op met Genk-spelers (VIDEO) ( 410 )
17 14:01 Leko vindt dat Club Brugge oneerlijk behandeld wordt: "Geef ons die punten terug!" ( 1275 )
17 13:00 "Alejandro Pozuelo verlaat razend Racing Genk" ( 1734 )
5 12:34 'Romelu Lukaku realiseert absolute droomtransfer' ( 1170 )
4 12:00 Thibaut Courtois dropt bom in kleedkamer van Real Madrid ( 972 )
17 11:31 Rampscenario voor Genk: "Dit is heel jammer voor hen" ( 415 )
17 10:34 Ivan Leko krijgt bijzonder slecht nieuws te horen bij Club Brugge ( 457 )
17 10:00 Antwerp-fans reageren na racistische gezangen richting Anderlecht-speler ( 964 )
17 09:32 Na Pozuelo bezorgt ook Berge Genk grote kopzorgen ( 266 )
18 09:00 Kat Kerkhofs post schaars geklede foto van zichzelf op Instagram ( 599 )
17 08:31 Anderlecht krijgt erg verrassend advies: "Zet hém als diepe spits" ( 404 )
17 07:33 Toronto neemt opmerkelijk besluit in transfersoap rond Pozuelo ( 577 )
5 07:00 'Abramovich grijpt in, Eden Hazard zegt Real Madrid definitief af' ( 645 )

Maandag 18 februari 2019

3 23:14 'Neymar eist 3 supertransfers bij nieuwe club: Pogba, Hazard en Alaba' ( 526 )
17 22:00 'KRC Genk krijgt plots nieuw voorstel voor Pozuelo binnen' ( 913 )
17 21:03 Bom onder het Belgisch voetbal? "KV Mechelen kan niet promoveren" ( 2307 )
17 20:34 ‘Club Brugge moet 15 miljoen betalen voor topaanwinst’ ( 512 )
17 20:02 ‘René Weiler tekent mogelijk bij Jupiler Pro Leagueclub’ ( 540 )